Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοθηρεί κοροϊδεύοντας το λαό

Αυταπάτες με τη σέσουλα μοιράζει στο λαό η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εντείνοντας τη ρητορεία της για διέξοδο δήθεν απ' την κρίση μέσω εκλογών και μιας νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Εφτασε ο Αλ. Τσίπρας να ισχυριστεί χτες σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ «ας έχουμε μια νέα κυβέρνηση, ισχυρή λαϊκή εντολή και να δείτε τότε αν θα πέσουν τάβλα και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και το ελληνικό κεφάλαιο και ο ΣΕΒ και η διαπλοκή»!

Συμπλήρωσε πως «δε διακυβεύεται ο σοσιαλισμός, τούτη την ώρα διακυβεύεται η βαρβαρότητα», θέλοντας να «μπολιάσει» στις λαϊκές συνειδήσεις τη λογική της διαχείρισης του συστήματος και να τις αποστρέψει απ' την πραγματική διέξοδο, η πάλη για την οποία είναι προϋπόθεση για το αντιπάλεμα της βαρβαρότητας όπως εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε στη βάση αυτή ότι την καπιταλιστική βαρβαρότητα μπορεί να την αποτρέψει μια συσπείρωση δυνάμεων «σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας», που κινείται στο πλαίσιο της διαχείρισης, όπως επιβεβαιώνουν οι στόχοι πάλης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα επικαλέστηκε το σύνθημα του ΚΚΕ «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» για να δηλώσει «το μεγάλο δυστύχημα σήμερα είναι ότι ο εργάτης χάνει το αφεντικό του». Καλεί δηλαδή το λαό να δεχτεί να πληρώσει την κρίση, με την αυταπάτη ότι έτσι θα διατηρήσει τουλάχιστον τη δουλειά του, για την οποία κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί στον καπιταλισμό και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης.

Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την προοπτική «να έρθουν κεφάλαια από το εξωτερικό να επενδύσουν στη χώρα μας» κοροϊδεύοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει σε ένα πλαίσιο «σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος». Διαχειριστική κριτική επεφύλαξε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι δεν έχει το σθένος να παραδεχτεί ότι απέτυχε να σώσει(!) τη χώρα και ότι πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ