Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεργός στη μεγάλη σφαγή στο Δημόσιο

Υπερασπίζεται τη δική της «εργασιακή εφεδρεία», που οδηγεί στα ίδια αντιδραστικά για το λαό αποτελέσματα

Ο λαός θα βρει μπροστά του τις απολύσεις στο Δημόσιο, με ακόμα χειρότερες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, με μεγαλύτερη πίεση για απολύσεις και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
Ο λαός θα βρει μπροστά του τις απολύσεις στο Δημόσιο, με ακόμα χειρότερες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, με μεγαλύτερη πίεση για απολύσεις και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
«Σκόπιμα ασαφείς» (!) χαρακτήρισε η ηγεσία της ΝΔ τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη μεγάλη σφαγή των εργαζομένων στο Δημόσιο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά στην πράξη το μέγεθος της βοήθειας που προσφέρει για να περάσουν τα άγρια μέτρα που χρεοκοπούν και εξαθλιώνουν το λαό. Στην πραγματικότητα, η ΝΔ συμπλέει πλήρως στην εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας» στο Δημόσιο, που άλλωστε είναι δική της πρόταση, και ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Για το σκοπό αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι θα σεβαστεί πλήρως το νόμο και δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει υπαλλήλους που έχουν απολυθεί, ψαρεύοντας ταυτόχρονα στα θολά νερά σε σχέση με όσους υπαχθούν σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας», με το να μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. Το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανό» η ηγεσία της ΝΔ μετά τη συνάντηση που είχε χτες με την τρόικα. Οπως διέρρευσε μετά τη συνάντηση, «για το 2011 η τρόικα φαίνεται να συμπλέει με την κυβέρνηση», ενώ για το 2012 και μετά «δεν έχει κατασταλάξει», καλλιεργώντας απατηλές εντυπώσεις ότι τάχα μπορεί να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ.

Από την άλλη ασκεί κριτική στο αντιλαϊκό μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση από πιο προωθημένες θέσεις, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πρόταση «δεν μικραίνει το κράτος», ούτε «μειώνει το δημοσιονομικό κόστος» (!), όπως δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, χάνουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και άρα η ΝΔ όταν έρθει στην κυβέρνηση δεν μπορεί να τους επαναπροσλάβει. Δεν παρέλειψε επίσης να στείλει στους εργαζόμενους μήνυμα συμμόρφωσης και υποταγής, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που όλα έχουν γίνει νόμιμα, ισχύει ο νόμος».

Την ίδια στιγμή οχυρώνεται πίσω από τον απατηλό ισχυρισμό ότι η δική της πρόταση δεν προβλέπει απολύσεις για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ψηφοθηρώντας ασύστολα. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πρόταση της ΝΔ, όπως την επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», προβλέπει μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 230.000 άτομα μέσα στην επόμενη πενταετία, εκ των οποίων 100.000 μέσω της «εργασιακής εφεδρείας».

Με άλλα λόγια, καταλήγει στα ίδια και χειρότερα, ολέθρια, αποτελέσματα, καταδικάζοντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, τσακίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα και διαλύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, αποδέχεται την έκθεση του ΟΟΣΑ, που προβλέπει μείωση των υπηρεσιακών μονάδων κατά 30%, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για απολύσεις μονίμων υπαλλήλων μέσω της κατάργησης της οργανικής θέσης.

Επιπλέον, η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί και επαυξάνει με το νέο πετσόκομμα στους μισθούς και τις συντάξεις, όπως αυτό αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2012 για μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 20%. Γενικότερα, η ΝΔ συναινεί με τα άγρια μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2012 εστιάζοντας τα άσφαιρα πυρά της στην «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, «που πέφτει έξω σε όλους τους στόχους της και τους αναθεωρεί επί το δυσμενέστερον».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ