Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην πλατεία Κοραή στις 12μ. η αυριανή συγκέντρωση

Κάλεσμα από πλήθος συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς

Κλιμακώνονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων της πειραιώτικης περιφέρειας με σταθμό της δράσης τους τη συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή του Πειραιά την οποία διοργανώνουν πλήθος συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων. Η συγκέντρωση, ταυτόχρονα, αποκτά και χαρακτήρα προετοιμασίας για την πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Την αυριανή συγκέντρωση διοργανώνουν τα σωματεία Οικοδόμων, Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων, Καθαριστριών, Επισιτισμού, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Μετάλλου, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Καραβομαραγκών, Αμμοβολιστών - Καθαριστών. Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ). Τα συνταξιουχικά σωματεία, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ Πειραιά, ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΟΑΕΕ Πειραιά, ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού. Γυναικείοι Σύλλογοι Κερατσινίου, Περάματος, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας, Ναυτεργατών, οι Επιτροπές Αγώνα των νοσοκομείων Κρατικού Νίκαιας, Τζανείου, Μεταξά. Το Συντονιστικό Αγώνα Σπουδαστών Πειραιά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Πειραιά και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή τους, οι φορείς απευθύνουν το κάλεσμα «τώρα λαϊκός ξεσηκωμός» και υπογραμμίζουν: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση. Δεν πληρώνουμε άλλο. Δεν αντέχουμε και δεν μπορούμε». «Μόνο όταν οργανωθούμε - συνεχίζουν - μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα. Μόνο με λαϊκή οργάνωση μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω. Μόνο με ισχυρά συνδικάτα, επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα βρίσκει τόπο να σταθεί αυτή η πολιτική και αυτοί που την προωθούν και τη στηρίζουν».

Ενώ δείχνοντας τη διέξοδο σημειώνουν: «Και όμως μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Ο Πειραιάς με τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τα πλοία, τη ναυπηγική και επισκευαστική ζώνη, θα μπορούσε να δώσει ψωμί στον εργάτη. Να δώσει ψωμί και ασφάλεια στον αυτοαπασχολούμενο, να εξασφαλίσει σύγχρονες υποδομές και φτηνές θαλάσσιες μεταφορές για το λαό. Είναι στα χέρια μας μια τέτοια προοπτική. Φτάνει να ξεφορτωθούμε τα τρωκτικά που ροκανίζουν τον πλούτο που παράγουμε με το αίμα και τον ιδρώτα μας. Φτάνει να ξεμπερδεύουμε με τις αυταπάτες ότι αυτοί που μας κυβερνούν ή τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου μπορεί να γίνουν φίλοι του λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org