Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτικό παραλήρημα της ΔΗΜΑΡ

Από τις κινητοποιήσεις των μαθητών την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα
Από τις κινητοποιήσεις των μαθητών την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα
«Κε. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε και κ. συνάδελφοι, εδώ έχουμε άγρια δείγματα αγριανθρωπισμoύ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό o κ. Σοφιανός, να επιτίθεται σε ανθρώπους με τέτοιο τρόπο».

Ετσι ξεκίνησε την επίθεσή του στο ΚΚΕ και στον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ του Κόμματος και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, στο πρόσφατο ΔΣ του Δήμου, ο Φώτης Προβατάς, μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο Καμίνη που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ.

Λόγος της επίθεσης; Το γεγονός ότι οι αιρετοί του ΚΚΕ έφεραν προς συζήτηση στο ΔΣ την καταγγελία γονιού πως στο 56 Λύκειο Αθήνας (τελούσε υπό κατάληψη) η πρόεδρος της εκεί Σχολικής Επιτροπής Κα. Γαβρίλη, επίσης στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, πρωταγωνιστούσε στο vα αντιμετωπιστεί η κατάληψη με εισαγγελείς.

Τι άλλο είπε ο Προβατάς, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, σύμφωνα με τα επισήμως απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του ΔΣ; «Ακούστε, ξέρω ότι το κόμμα σας έχει δύο τρεις αγριανθρώπoυς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι γνωστοί, έτσι; Δεν μπορεί επειδή μας έστειλαν έναν εδώ πέρα να τα κάνετε λίμπα, κ. Σοφιανέ, έτσι; Αυτό σας λέω μόνον (...) Δεν θα μιλάς για τον καθένα του δικού μου πολιτικού κόμματος με τέτοιο τρόπο (...) Λέω αυτό είναι αγριανθρωπισμός των γκουλάγκ, αγαπητέ. Αγριανθρωπισμός τωv γκoυλάγκ! Φέρνεις εδώ πέρα την πολιτική του 1950! (...) Αγριάνθρωποι

Τι απάντησε η ίδια η Κα. Γαβρίλη επί των συγκεκριμένων καταγγελιών που μετέφερε στο ΔΣ ο Νίκος Σοφιανός στην ίδια συνεδρίαση; «Δυστυχώς, τα παιδιά πιστεύουν ότι το σχολείο είναι η προέκταση του παιδικού δωματίου. Δυστυχώς, τα παιδιά πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνoυν πράγματα (...) λυπάμαι πραγματικά όταν έξω από τα σχολεία αυτά τα δύο τα συγκεκριμένα, υπάρχει και φωτογραφία, υπάρχουν συνθήματα που πάνω πάνω λένε "Εξω το ΔΝΤ" και διάφορα τέτοια. Και απορώ πραγματικά πώς και με ποιο τρόπο (...) θεωρούν στην επίφαση της δημοκρατίας, της ιδεοληψίας που ζουν, ότι με κάποια τάχα μου ψηφοφορία θα μπορέσουν να νομιμοποιήσουν μια έκρυθμη κατάσταση. Θυμίζω επίσης ότι πριν δύο χρόνια το σχολείο αυτό έγινε σμπαράλια μέσα και επενέβη και η αστυνομία για vα μπορέσει και θα την ξαvακαλέσουμε...

ΣΟΦIΑΝΟΣ: Με εισαγγελέα, απειλήσατε κυρία μου; Απειλήσατε με εισαγγελέα;

ΓΑΒΡIΛΗ: Αυτή είναι η δουλειά μας. Εμένα όποιος με κατηγορεί ότι κάνω καλά τη δουλειά μου, πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανη (...) Προσωπικά χθες το βράδυ εγώ ήμουνα μέσα στο Πειραματικό, κ. Σοφιανέ και θα είμαι και σήμερα το βράδυ και θα κοιμόμαστε μες στα σχολεία για να μη γίνει κατάληψη. Διότι τα σχολεία λειτουργούν όταν είναι ανοιχτά, κ. Σοφιανέ! Καταλάβατε;».

Τι βρήκε να συμπληρώσει στην απαράδεκτη αυτή τοποθέτηση το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Προβατάς, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ; «Είστε αγριάνθρωπoι ψευτοκoμμoυνιστές!»

Συμπέρασμα; Η σύμπλευση με την κυβέρνηση στη στήριξη και ενίσχυση του καπιταλισμού και του βάρβαρου αντιλαϊκού αστικού πολιτικού συστήματος, πάει χέρι - χέρι με τον αντικομμουνισμό στην υπηρεσία της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, σε στενή συνεργασία με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους εισαγγελείς, ενάντια ακόμα και στα παιδιά που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org