Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Οι «αποδείξεις» της ληστείας

Αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού τους, από την ίδια μήτρα της πολιτικής που τσακίζει το λαό στην κόλαση των μονοπωλίων, είναι και το φορολογικό αμόκ, η ομοβροντία από τα νέας κοπής απάνθρωπα μέτρα, αυτά που θα περιλάβουν στο φορολογικό νομοσχέδιο, που το προγραμματίζουν για κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Το σύνολο των φορολογικών διατάξεων του «εφαρμοστικού νόμου», που ψήφισαν φέτος το καλοκαίρι, ωχριά μπροστά στα νέα χαράτσια, αυτά που αναδρομικά θα εφαρμόσουν από την 1η Γενάρη του 2011 για την ουσιαστική κατάργηση και του αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων, για να αρπάξουν και την τελευταία δεκάρα ακόμη, το παραμικρό κομπόδεμα που μπορεί και να υπάρχει στην «άκρη» για τις μαύρες μέρες που ετοιμάζουν. Ούτε εδώ ούτε και πουθενά αλλού δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοιχτά ομολογεί ότι από το Γενάρη της επόμενης χρονιάς, σε εφαρμογή του νέου κρατικού προϋπολογισμού, προστίθεται και το «μέτρο των αποδείξεων», γιατί, όπως οι ίδιοι το διατυπώνουν «ό,τι δεν καταναλώνεται, αποταμιεύεται» (!). Για την αδηφαγία των μονοπωλίων το μόνο που αφήνουν στον εργαζόμενο είναι «ένα πιάτο φαΐ» για τη μετάβασή του από το σπίτι στη δουλειά, ίσα ίσα για να «σταθεί στα πόδια» του και μόνο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νόρμες της καπιταλιστικής παραγωγής. Ολόκληρο το προϊόν της ληστείας, τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο τον προορίζουν για τα σαπρόφυτα της πλουτοκρατίας, βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους, για τους μεγαλοπιστωτές του κράτους που τους στηρίζει και τους υπηρετεί.

Ερχονται τώρα εκτός από τους φόρους πάνω στη λαϊκή κατανάλωση να φορτώσουν το λαό και με νέα χαράτσια μέχρι και για τα απούλητα εμπορεύματα των καπιταλιστών, για αυτά που τους ξέμειναν στο ράφι, που θα ...«έπρεπε» να καταναλωθούν, δηλαδή ακόμη και για τις ανύπαρκτες «καταναλώσεις». Τα δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια» για τον «προσδιορισμό» του επιπέδου της μαζικής «κατανάλωσης» μέχρι για το 50% του επίσης «αντικειμενικού» εισοδήματος δεν είναι «ταξικά ουδέτερα». Αντίθετα μέσα από αυτά και άλλα τερτίπια έρχονται να μαζέψουν περισσότερους φόρους, όπως πάντα για την ενίσχυση και τη στήριξη των μονοπωλίων. Ο,τι σήμερα χάνεται είναι οριστικά χαμένο για το λαό - κέρδος για τους κεφαλαιοκράτες και για όσο θα κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τη διαβόητη κάθε φορά «επόμενη δόση» αυτή την πολιτική υπηρετούν. Σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων, τάχα για την υποτιθέμενη «αναβολή» που δόθηκε για τρεις μήνες, τα παπαγαλάκια μαζί και οι στυλοβάτες της προπαγάνδας τους κάνουν λόγο για «κυβερνητικές παλινωδίες», για «επικοινωνιακό πατατράκ» και άλλα παρόμοια. Στόχος τους είναι να αφήσουν «εφεδρείες» και παρακαταθήκες για την «επόμενη δόση» την 7η, τη 10η, τη «νιοστή», άλλωστε καμιά αξία δεν έχει, αφού όπως και στην πράξη αποδείχνεται η αντιλαϊκή επίθεση δεν είναι προσωρινή, θα κλιμακώνεται εμπλουτιζόμενη και χωρίς ημερομηνία λήξης.


Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είσπραξη μέχρι κεραίας των «οφειλών» των λαϊκών νοικοκυριών(12/11/2014)
Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών στην Εφορία(26/5/2013)
Απεργούν στις 19 Δεκεμβρίου(8/12/2012)
Κλιμάκωση με ιδιωτικοποιήσεις - φορολογικό νομοσχέδιο(29/8/2012)
Αντιλαϊκό σφαγείο στο βωμό των μονοπωλίων(19/11/2011)
Κατά μέτωπο επίθεση στο λαϊκό εισόδημα(14/8/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org