Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Επικίνδυνος αποπροσανατολισμός

«Μεθοδεύουν να υποκαταστήσουν το μόλις δημιουργηθέν Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας με ένα ευρωπαϊκό γραφείο εκποίησης. Εμείς εγκαίρως είχαμε επισημάνει ότι κάποιοι έχουν επιλέξει ως τελικό τους στόχο το Γουδή...». Η δήλωση αυτή ανήκει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. και είναι για γέλια και για κλάματα. Δε διαφωνεί με το ξεπούλημα αλλά με το ποιος θα ξεπουλήσει. Και ισχυρίζεται πως αν το κάνει το ταμείο που δημιούργησε για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση και στο οποίο συμμετέχει ο ΛΑ.Ο.Σ. με εκπρόσωπό του, τότε θα πρόκειται για «αξιοποίηση», ενώ αν το αναλάβει ένα ευρωπαϊκό γραφείο θα πρόκειται για εκποίηση! Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

***

Η ουσία, όμως, αυτής της δήλωσης βρίσκεται στην τελευταία φράση. Πολύ φλερτάρει ο ΛΑ.Ο.Σ. με το Γουδή. Συχνά πυκνά το επικαλείται. Ο λόγος προφανής. Αντιλαμβάνεται πλήρως σε τι κατάσταση έχει περιέλθει ο λαός εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Φοβάται τη λαϊκή αγανάκτηση, το ενδεχόμενο αυτή να μετουσιωθεί σε πάλη εναντίον της άρχουσας τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος, του οποίου ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, έχοντας επιπλέον βάλει γερές πλάτες στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Συμφέρον έχει, λοιπόν, ο ίδιος και όλα όσα εκπροσωπεί απ' την ανώδυνη εκτόνωση της λαϊκής οργής αποκλειστικά απέναντι σε ορισμένα πρόσωπα. Ο λαός, όμως, δεν έχει κανένα συμφέρον αν «καεί» ένα «δέντρο» όταν το «δάσος» θα εξακολουθεί να απλώνεται ολόγυρά του. Εχθρός του είναι το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι στο σύνολό τους. Και αυτός ο εχθρός τα μόνα «βόλια» που καταλαβαίνει είναι αυτά της οργανωμένης, ανειρήνευτης ταξικής πάλης ως την ανατροπή της εξουσίας του. Ολα τ' άλλα είναι για αποπροσανατολισμό του λαού και εγκλωβισμό του σε «λύσεις» που θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα χειρότερες μέρες.

***

Αλλωστε, αυτό που κρύβει ο ΛΑ.Ο.Σ., και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το κεφάλαιο και ρητορεύουν περί «προδοσίας» σε ό,τι αφορά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πως τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ιδιαίτερα στα μέλη της ΕΕ. Γιατί τα συμφέροντα του κεφαλαίου υπηρετούνται με τέτοιες επιλογές σήμερα. Για παράδειγμα, η ιταλική κυβέρνηση ανήγγειλε ότι ξεκινά η παραχώρηση τμήματος της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με σκοπό να μειωθεί το πάρα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας.


Β.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχεί για την «αδιαφάνεια» στις ιδιωτικοποιήσεις...(2012-07-19 00:00:00.0)
Συνεργοί στο νέο έγκλημα κατά του λαού(2012-01-13 00:00:00.0)
Υποκρισία χωρίς όρια(2011-03-29 00:00:00.0)
Οι «φίλοι» του ΟΤΕ (1)(2008-05-24 00:00:00.0)
Αυτοί ξεπουλούσαν ...καλύτερα(2006-09-07 00:00:00.0)
Σχέδιο - «μπούσουλας » εκποίησης δημόσιων εκτάσεων(2000-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ