Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11074

Χρεοκοπούν το λαό με φορολογικό αμόκ
  • Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, τρόικας, πλουτοκρατίας περνά σε φάση ανοιχτού πλιάτσικου απέναντι στις λαϊκές τσέπες, ακόμη και για το παραμικρό κομπόδεμα που μπορεί να έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • ΚΚΕ: Το μόνο χρέος του λαού είναι να σηκώσει το κεφάλι, να παλέψει για τα δικαιώματα και το δίκιο.

ΣΕΛ.  3

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας
  • Με νέα δυναμική κλιμακώνουμε τον αγώνα
  • 5 Οκτώβρη απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
  • 19 Οκτώβρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία
ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
  • Δεκάδες χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Σωματείων εργαζομένων και ΕΒΕ και βροντοφώναξαν: «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια». Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής γγ της ΠΣΟ, Βαλεντίν Πάτσο.
  • Δυναμώνει και πλαταίνει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή επιδρομή και φοροληστεία με νέα δυναμική, που μπορεί να εμποδίσει τα άγρια μέτρα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΕΛ.  8  -  10

Ανατροπή της φοροληστείας

Η φοροληστεία στο λαό δεν έχει τέλος. Το μέτρο υποβολής αποδείξεων που φθάνουν στο 50% του εισοδήματος είναι καρμανιόλα σφαγής του λαού που προστίθεται στα όσα μέτρα φοροληστείας έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η πρωτοφανής δραστική μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται να φορολογηθούν ακόμα και για πάγια έξοδά τους, όπως το νοίκι που πληρώνουν, ενώ φόρους θα πληρώνουν χαμηλοσυνταξιούχοι των 400 ευρώ μηνιαίως, άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν με εισοδήματα χαμηλότερα ακόμα και από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Το μέτρο με τις αποδείξεις εκβιάζει τους ανθρώπους του μόχθου ή να πληρώσουν πρόσθετο βαρύ φόρο αν δεν καταναλώνουν, που δεν μπορούν να καταναλώνουν με μισθούς και εισόδημα εξαθλίωσης, ή να ξοδεύουν το εισόδημά τους για να ενισχύονται οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Αν δεν τους τα πάρουν άμεσα οι καπιταλιστές θα τα παίρνει το κράτος για να τους ενισχύει. «Νόμιμη» καταλήστευση η ξεκάθαρη ταξική τοποθέτηση της κυβέρνησης: Οι εργαζόμενοι πρέπει να διαθέτουν τα στοιχειώδη ίσα για να ζουν και να αναπνέουν απλά για να δουλεύουν. Νόμος για το λαό η παρεμπόδιση με κάθε μορφή οργανωμένης πάλης των μέτρων και η ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του κεφαλαίου.ΜΑΘΗΤΕΣ
Εντείνονται οι αγωνιστικές διεργασίες

ΣΕΛ.  16  -  17
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Φοβέρες ενάντια στο λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  13
ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
«Πετιούνται» παιδιά με ειδικές ανάγκες

ΣΕΛ.  32
ΔΕΗ ΑΕ ΣΤΗ ΧΙΟ
Εκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με 6 παιδιά

ΣΕΛ.  11
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Ο αγώνας είναι επένδυση και όπλο για το «αύριο»

Η Παιδεία είναι ένας χώρος που μαζεύονται τα νιάτα, οι καθηγητές, επομένως είναι ένας χώρος που μπορεί με συντονισμένους πανελλαδικούς αγώνες κάτι να αλλάξει. Και με γενικότερους αγώνες μπορούν να αλλάξουν πολλά, να έρθουν και τα πάνω κάτω.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αστυνομική επιχείρηση σε μετανάστες

ΣΕΛ.  21
ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
«Υπόθεσή σου η μόρφωση του παιδιού σου»

ΣΕΛ.  18


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org