Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης για την αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη, την Κυριακή στο Α' Νεκροταφείο, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

  • Την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, για τον Νίκο Ζαχαριάδη, ηγέτη και Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ 1931 - 1956. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανάγνωση κειμένων του Νίκου Ζαχαριάδη (δήλωση του Ν. Ζαχαριάδη κατά την ανάκρισή του στις φυλακές της Γκεστάπο Βιέννης και απόσπασμα από το τελευταίο γραπτό του με τίτλο «Μήνυμα από την άλλη μεριά»), απαγγελίες ποιημάτων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορωδία.
  • Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, επί της Παναγή Τσαλδάρη στην Καλλιθέα (μεταξύ του Γυμναστηρίου του «Ατλαντα» και του σταθμού του ηλεκτρικού «Ταύρος») για τον Νίκο Βαβούδη, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, για τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.

Τις Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τις αποκαταστάσεις των Ν. Ζαχαριάδη, Ν. Βαβούδη και Α. Βελουχιώτη, που δημοσιεύονται ήδη στην ΚΟΜΕΠ (τεύχος 5/2011), θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης», στο φύλλο της Κυριακής 2 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ