Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοινή η βάρβαρη πολιτική στην ΕΕ...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΑΛΟΣ - ΛΕΝΕ - στην Ιταλία, για μια μυστική επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προς τον Σ. Μπερλουσκόνι. Του ζητάει μείωση του δημόσιου τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων.

Σε τι συνίσταται το... μυστικό του πράγματος, δεν το καταλάβαμε. Είναι η κλασική συνταγή της ΕΕ! Αυτή που ζητούν να εφαρμοστεί σε κάθε κράτος μέλος, ανεξαρτήτως χρεών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Με απλά λόγια, το ευρωπαϊκό κεφάλαιο επιθυμεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό για μεγαλύτερα κέρδη στις διεθνείς αγορές, οπότε θέλει φθηνότερους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα. Και το θέλει... τώρα!

Οπότε, τόσο η Κομισιόν, όσο και η ΕΚΤ, καθώς και όλοι οι συναφείς οργανισμοί και κυβερνήσεις που στηρίζουν τα συμφέροντά του, απλά κάνουν τη δουλειά τους. Εφαρμόζουν και πιέζουν για εφαρμογή όσων τους ζητούνται.

Η κρίση απλά κάνει τους ρυθμούς γρηγορότερους και το δημόσιο χρέος αποτελεί μια εξαιρετική δικαιολογία.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ μισθών για χρέη προς την εφορία γίνονται, όπως διαβάζουμε, σε οφειλέτες. Οχι όμως για... μεγαλοοφειλέτες. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν...

Βλέπετε, το να κατασχεθεί ο μισθός ενός ιδιωτικού ή δημόσιου υπάλληλου είναι πατριωτικό καθήκον για τη διάσωση της χώρας. Το να κατασχεθούν οι καταθέσεις μεγαλομετόχων εταιρειών είναι... υπονόμευση της αξιοπιστίας της χώρας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αντιθέτως για τις μεγάλες ΑΕ, και ρυθμίσεις έχουμε και φοροαπαλλαγές έχουμε και δάνεια έχουμε και διευκολύνσεις έχουμε και... χάρισμα χρεών στην ανάγκη. Μόνο να μη θιγούν τα κέρδη τους.

ΞΑΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ να παρέμβουν στα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη. Δεν θα είναι άλλωστε και πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν απ' αυτά.

Και από κοντά ετοιμάζονται να στηρίξουν η Νέα Δημοκρατία και φυσικά ο ΛΑ.Ο.Σ. Πάνω από όλα η... νομιμότητά τους. Αυτή που υποβαθμίζει την Παιδεία και ετοιμάζει για τους απόφοιτους των Λυκείων ανεργία και μισθούς των 300 ευρώ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμπάνες(2021-05-21 00:00:00.0)
Κόντρα στις κατασχέσεις(2013-04-03 00:00:00.0)
Να τους γυρίσει μπούμερανγκ(2013-02-13 00:00:00.0)
Πολυτάραχος βίος(1999-08-14 00:00:00.0)
Αύριο τα νεότερα για το ΜΙΝΙΟΝ(1998-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ