Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ
Συγκεντρώσεις σε πόλεις και γειτονιές

Οι συγκεντρώσεις αγωνιστικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών συνεχίστηκαν χτες και θα γίνουν κι άλλες σήμερα σε μια σειρά δήμους και πόλεις.

Χτες το μεσημέρι στην Ηλιούπολη 18 συνδικάτα και φορείς πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κανάρια. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο είχε κηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων. Ακολούθησε πορεία στην εφορία όπου εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα και έκαψαν τα χαρατσόχαρτα.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στην Εφορία Γαλατσίου στην οποία επίσης κάηκαν τα χαράτσια. Οι συγκεντρωμένοι απευθυνόμενοι στον κόσμο που πήγαινε στην εφορία τον καλούσε να συμμετάσχει στην οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής. Η μορφή του 93χρονου γέροντα, που ήρθε από τους πρώτους, στηριζόμενος στη μαγκουρίτσα του, έφερε στο νου τη νέα καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών τους μέσα από το λεγόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Συγκέντρωση οργάνωσε στο Περιστέρι το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο και άλλοι φορείς στον Αγιο Αντώνιο. Από εκεί πήγαν στην εφορία όπου παρέδωσαν τα χαρατσόχαρτα. Στη Μεταμόρφωση η πορεία ξεκίνησε από το Σκεπαστό και κατέληξε στο Δημαρχείο όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμά τους. Στο Ιλιον, το Συντονιστικό Φορέων της περιοχής πραγματοποίησε πικετοφορία στις γειτονιές και τις κεντρικές πλατείες. Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα στη Θήβα και την Ιστιαία. Στη Λέσβο έγιναν δύο συγκεντρώσεις, μία το πρωί και μία το βράδυ.

Σήμερα Παρασκευή συγκεντρώσεις θα γίνουν: Νέα Φιλαδέλφεια, 9 π.μ., στην εφορία. Ιλιον, 10 π.μ., στην εφορία. Αίγινα, 10 π.μ., στην εφορία. Σάμος, 7.30 π.μ., στην εφορία. Ικαρία, 8 π.μ., στην εφορία. Λαύριο, 9 π.μ., στη πλατεία Μεταλλωρύχων. Πύργος, 11 π.μ., στην εφορία του Πύργου. Αλιβέρι, 7.30 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς. Αμφισσα, 9 π.μ., στην εφορία.

Αύριο Σάββατο τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και Ιδιωτικών Υπαλλήλων παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στον πεζόδρομο της Ερμού στις 10.30 π.μ. και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πικετοφορία στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Επίσης τα τρία συνδικάτα, την Πέμπτη, 6 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν παρέμβαση στην Ι' ΔΟΥ Αθηνών (3ης Σεπτεμβρίου 33, Αθήνα).

Τέλος, το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλεί όλα τα μέλη, τις οικογένειες και φίλους των ΑμΕΑ να παραδίδουν τα «χαρατσόχαρτα» στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ. τις καθημερινές. Η ημερομηνία μαζικής κατάθεσης θα ανακοινωθεί αργότερα. Τηλ. επικοινωνίας: 210 5221411.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ