Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιδραστική η «οικονομική διακυβέρνηση»

Το αντεργατικό - αντιλαϊκό «πακέτο ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Αιτιολογώντας την καταψήφιση των σχετικών κανονισμών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Η ευρωενωσιακή νομοθεσία για την ονομαζόμενη "Ενισχυμένη Οικονομική Διακυβέρνηση", μαζί με το "Ευρωπαϊκό εξάμηνο" (προληπτικός έλεγχος των προϋπολογισμών των κρατών μελών"), το αντιλαϊκό "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης" - ελεγχόμενης πτώχευσης, αποτελούν ένα σιδερένιο μηχανισμό ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλων των κρατών μελών.

Κανένας μηχανισμός δεν μπορεί να εξαλείψει τις αγεφύρωτες αντιθέσεις κεφαλαίου και εργασίας, τις κυκλικές καπιταλιστικές κρίσεις, τον απόλυτο νόμο της ανισομετρίας της καπιταλιστικής παραγωγής και ανάπτυξης. Καμία "οικονομική διακυβέρνηση" δεν είναι σε θέση να εξαλείψει τους οξύτατους μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς που μαίνονται στην ΕΕ, δυναμώνοντας τις φυγόκεντρες τάσεις στην ευρωζώνη. Σ' ένα μόνο πράγμα ομονοούν ΕΕ - αστικές κυβερνήσεις και κεφάλαιο: Να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους για να διασώσουν τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ