Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν στις 19 Δεκεμβρίου

Το βάρος πρέπει να πέσει στις προϋποθέσεις οργάνωσης της απεργίας και στο περιεχόμενό της, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις

Υστερα από τέσσερις συνεδριάσεις και ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων που ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 Δεκεμβρίου! Τα αιτήματα που προβάλλει η πλειοψηφία είναι η αντίθεση γενικώς στα αντιλαϊκά μέτρα, τη νέα φορολογία, και τις απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι απαιτείται απεργιακή απάντηση στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να διαμορφώσουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.

Το κύριο βάρος, επισήμαναν, πέφτει σε δύο ζητήματα.

Πρώτον, στις προϋποθέσεις οργάνωσης της απεργίας, στην κινητοποίηση των εργαζομένων, στην ενεργό συμμετοχή τους για την επιτυχία της. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να γίνουν γενικές συνελεύσεις, να ληφθούν επί τόπου αποφάσεις στους χώρους δουλειάς.

Δεύτερον, στο περιεχόμενο της πάλης η οποία με αιχμή τις απολύσεις πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στις συνολικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές. Ετσι για παράδειγμα, μπροστά σε αυτή την απεργία πρέπει να γίνει λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, με 45% στα κέρδη, να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές, να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ακόμα, να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που εξοντώνουν το λαό, να καταργηθούν τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να πάρει θέση για τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου παραπέμποντας σε μια επόμενη συνεδρίαση... Ετσι, αποδεικνύεται στην πράξη για το πώς μπορούν να ευνουχίζουν το περιεχόμενο μιας απεργίας, την ώρα που την κηρύσσουν. Μίλησαν γενικά για δίκαιο φορολογικό σύστημα, στη λογική αναδιανομής του πλούτου αλλά και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, τα οποία είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους ως θέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την απεργία στις 12 Γενάρη και τον άθλιο ρόλο της ΑΔΕΔΥ(2018-01-16 00:00:00.0)
Συγκεκριμένος σχεδιασμός για να μην υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση(2016-11-04 00:00:00.0)
Ενάντια στον αγώνα των χαλυβουργών και όλων των εργαζομένων(2012-01-11 00:00:00.0)
Πρόταση για απεργία στο Δημόσιο(2006-09-30 00:00:00.0)
Πανεργατικό πανελλαδικό απεργιακό προσκλητήριο(1997-12-17 00:00:00.0)
Σύσκεψη ενόψει της απεργίας(1997-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ