Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή συστράτευση στην πράξη

Την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει για να περάσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, επιχειρεί να κρύψει η ηγεσία της ΝΔ. Αποφεύγοντας επιμελώς οποιοδήποτε αρνητικό σχολιασμό στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, η ηγεσία της ΝΔ έρχεται να ενισχύσει την αντίληψη ότι πρόκειται για μέτρα που έχουν καταστεί αναπόφευκτα εξαιτίας της «αναποτελεσματικής» πολιτικής και των «καθυστερήσεων» στην εφαρμογή της.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της απέναντι στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα. Παρά το γεγονός ότι θα το καταψηφίσει σήμερα στη Βουλή και παρά τις σκληρές φραστικές διαπιστώσεις, στην πράξη καλεί το λαό να το ψηφίσει, αποκηρύσσοντας την οργανωμένη άρνηση πληρωμής.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Ι. Βρούτσης σε χτεσινή δήλωσή του χαρακτήρισε το χαράτσι για τα ακίνητα «άδικο, αντιαναπτυξιακό επαχθές φορολογικό μέτρο, αλλά και ευθέως αντισυνταγματικό», και επισήμανε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης». Είναι ολοφάνερο ότι οι κοινότοπες και δημαγωγικές αυτές διαπιστώσεις, αποσκοπούν να αποκρύψουν ότι στο διά ταύτα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου.

Την ίδια τακτική εφαρμόζει και στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, όπου επιχειρεί να θέσει υπό καθεστώς πολιτικής ομηρίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, μιλώντας χθες σε κομματικά στελέχη που εργάζονται σε φορείς που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, μοίρασε ψεύτικες υποσχέσεις, όπως ότι η ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα την πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία με στόχο να υιοθετηθεί η δική της πρόταση που δεν προβλέπει απολύσεις. Προσπάθησε μάλιστα να πείσει ότι η πρόταση της ΝΔ έχει «μεγαλύτερες άμεσες οικονομίες για το κράτος τα δύο πρώτα χρόνια».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org