Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επέστρεψαν τα εντάλματα πληρωμής στις εφορίες

Από την κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού στην Εφορία Αμπελοκήπων
Από την κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου - Κορδελιού στην Εφορία Αμπελοκήπων
Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της «εισφοράς αλληλεγγύης» επέστρεψαν στις εφορίες οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Ευόσμου - Κορδελιού και Τούμπας - Τριανδρίας. Οι κάτοικοι του Ευόσμου συγκεντρώθηκαν από τις 7 το πρωί στην Εφορία Αμπελοκήπων και οι κάτοικοι του Κορδελιού, την ίδια ώρα, στην Εφορία Νέας Ιωνίας. Μαζικά, παρέδωσαν στους προϊσταμένους τα κουτιά όπου είχαν συγκεντρώσει τα χαράτσια και το κείμενο, με το οποίο δήλωναν την άρνησή τους να πληρώσουν, το οποίο συνοδεύονταν με τις υπογραφές τους.

Ο εργαζόμενος λαός της Τούμπας συγκεντρώθηκε έξω από την Εφορία Τούμπας στις 10.30 το πρωί. Εκεί, μπροστά στην είσοδο, έκαψαν τα χαράτσια και στη συνέχεια παρέδωσαν στον προϊστάμενο της εφορίας το κείμενο άρνησης πληρωμών που υπογράφονταν από όλους.

Οι Λαϊκές Επιτροπές συνεχίζουν τη συγκέντρωση ενταλμάτων πληρωμής και υπογραφών, μέσα από περίπτερα και τραπεζάκια που έχουν στήσει σε κεντρικά σημεία των δήμων.

Το κείμενο αναφέρει:

«Εμείς, που στην κατάσταση υπογράφουμε, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια που λάβαμε γιατί: Μας μειώσατε τους μισθούς μας έως και 40%, πολλοί από εμάς αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε άνεργοι, σαν αυτοαπασχολούμενοι λόγω της κρίσης κλείσαμε τα μαγαζιά μας και δεν μπορούμε ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς μας να καλύψουμε, σαν συνταξιούχοι με σύνταξη πείνας και τις περικοπές που έγιναν τόσο στη σύνταξη, αλλά και στην Υγεία αδυνατούμε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια».

  • Το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία του Ευόσμου πραγματοποιήθηκε νέα μαζική συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής μέσα από την οποία αποφασίσθηκε να συνεχισθεί η προσπάθεια και να κλιμακωθεί με νέες πρωτοβουλίες, ώστε να εκφραστεί καθολικά η άρνηση του λαού να κάνει άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Η συνέλευση πλαισιώθηκε με συναυλία από την ορχήστρα του ΠΑΜΕ και μαθητικά σχήματα σχολείων που συσπειρώνονται στο ΣΑΣΘ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ