Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΤΟΥΣΣΑΣ
Να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα νέα μέτρα

Παρέμβαση ενάντια στα νέα μέτρα και χαράτσια σε βάρος του λαού έκανε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τις τελευταίες μέρες ο ελληνικός λαός σφυροκοπείται με ωμούς εκβιασμούς και ένταση της τρομοκρατίας, από κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, για να αποδεχτεί και το νέο πακέτο μέτρων που οδηγεί στην εξαθλίωση την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Ο γενικευμένος πόλεμος του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη σε ολόκληρη την ΕΕ και επεκτείνεται με γεωμετρική πρόοδο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, σε διεθνή κλίμακα. Τα νέα βάρβαρα μέτρα οδηγούν στην πτώχευση την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Εδώ που έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι, ένα μόνο δίλημμα στέκει μπροστά τους και είναι "ή θα σωθεί ο λαός ή η πλουτοκρατία". Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Στα πρόσφατα θα προστεθούν και νέα ακόμη πιο βάρβαρα. Αν σκύψει το κεφάλι, οι εκβιασμοί και οι απειλές δε θα έχουν τέλος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Οργανωμένη ανυπακοή, άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Να γνωρίσει ο λαός τη δύναμή του. Συντεταγμένη αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για να σωθεί ο λαός και όχι ο καπιταλισμός».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org