Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στις 15 μέρες δεν έχουμε φράγκο»

Ο Ηλίας Κολιόπουλος είναι εργαζόμενος στο ξενοδοχείο «CARAVEL» και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο. Οπως χαρακτηριστικά είπε:

«Η γυναίκα μου έχει 70% αναπηρία και παίρνει αναπηρική σύνταξη. Το ύψος της είναι γύρω στα 1.100 ευρώ το μήνα μαζί με το αναπηρικό επίδομα. Η καθαρή σύνταξή της είναι περίπου 550 ευρώ. Της επέβαλαν έκτακτη εισφορά 405 ευρώ και άλλα 180 ευρώ σε εμένα. Δηλαδή συνολικά πρέπει να πληρώσουμε 585 ευρώ. Ο δικός μου μισθός μαζί με τις Κυριακές που δουλεύω και τα νυχτερινά που κάνω φτάνει περίπου τα 1.100, το περισσότερο 1.150 ευρώ. Εχουμε δικό μας σπίτι, βέβαια περιμένω και γι' αυτό χαράτσι. Τα παιδιά μου και τα δυο σπουδάζουν. Η κόρη μου είναι στην Κέρκυρα και ο γιος μου στη Χαλκίδα. Για τα δυο παιδιά χρειάζομαι 1.200 ευρώ το μήνα και να φανταστείτε ότι ο γιος μου μένει στην Εστία της Χαλκίδας. Δηλαδή κάνουμε έναν αγώνα επιβίωσης. Πληρωνόμαστε και στις 15 μέρες δεν έχουμε φράγκο. Δεν μπαίνω καθόλου στο δίλημμα αν θα το πληρώσω ή όχι. Δεν υπάρχουν λεφτά».

Για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο που εργάζεται μας είπε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν. Βέβαια πλανάται μια φοβία για όλα αυτά τα μέτρα, για τις επαυξήσεις που πρόκειται να βάλουν, αλλά οι εργαζόμενοι αδυνατούν να πληρώσουν. Φανταστείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 4 ώρες τη μέρα ή 10 και 15 μέρες το μήνα, είναι "εξτρά" απασχολούμενοι με συμβάσεις μιας μέρας. Δηλαδή εργαζόμενοι που μπορεί να παίρνουν 300 ευρώ μισθό ίσα που φτάνει για τη μετακίνησή τους με το Μετρό. Πιστεύω ότι κανείς δεν θα πληρώσει γιατί δεν είναι θέμα επιλογής πια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ