Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11073

Χωρίς τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα

ΚΚΕ: Τα σκληρότερα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση σημαίνουν εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων, για να σωθούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας, των πιστωτών, να προστατευθεί η Ευρωζώνη και η ανταγωνιστικότητα.


ΣΕΛ.  6  -  7
Ψήφισαν το χαράτσι στα ακίνητα που απαλλάσσει βιομηχανίες και ξενοδοχεία

Αντιλαϊκό θράσος από κυβέρνηση και βουλευτές που ψήφισαν το χαράτσι για τη λαϊκή κατοικία. ΝΔ, Καρατζαφέρης και άλλοι ενώ ισχυρίζονται ότι είναι κατά, λένε στο λαό να το πληρώσει.


ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κόντρα στο φοροχαράτσι και στην αντιλαϊκή πολιτική
  • Αθήνα: Σύνταγμα, 6.30 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 6 μ.μ.
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Σήμερα όλοι στους δρόμους. Ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα φοροεπέλαση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Σήμερα διαδηλώνουμε την απόφασή μας να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πτωχεύσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Να πτωχεύσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, η πλουτοκρατία και οι εκφραστές της.


Motion Team

ΚΕΘΕΑ
Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά

Η «κραυγή» των μελών θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ακούστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις για την προχτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα που συγκλόνισε την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  17

Ταξικός πόλεμος

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να σώσουμε τους Ελληνες από τις μεταρρυθμίσεις». Τα είπε όλα με μια φράση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε. Οι «μεταρρυθμίσεις», ή «αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», κατά τον Ε. Βενιζέλο, είναι η κωδική ονομασία του δίχως όρια ταξικού πολέμου που διεξάγουν η πλουτοκρατία και οι ξένοι σύμμαχοί της (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ) σε βάρος του λαού. «Μεταρρυθμίσεις» σημαίνει ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, μείωση μισθών και συντάξεων, παραπέρα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, δραστική μείωση κρατικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια και εμπορευματοποίησή τους, κόψιμο «κοινωνικών επιδομάτων», της χρηματοδότησης των σχολείων και των παιδικών σταθμών, κατάργηση κρατικών οργανισμών Πρόνοιας, απολύσεις στο Δημόσιο, σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις, ατέλειωτη φοροληστεία, κ.ο.κ. Δηλαδή, ανεργία στα ύψη, φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό για να θωρακιστούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι τέτοια η έκταση και το βάθος του αντεργατικού - αντιλαϊκού πολέμου που κάνει τη ζωή του λαού κόλαση. Είναι η ώρα, λοιπόν, που ο λαός πρέπει να δείξει πως η μόνη θυσία που είναι διατεθειμένος να κάνει είναι η θυσία του αγώνα, της πάλης για να αποκρούσει, να βάλει εμπόδια, να ακυρώσει αντιδραστικά μέτρα, σε ρότα σύγκρουσης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πριμοδότηση των ασφαλιστικών εταιρειών

ΣΕΛ.  21
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οργάνωση του αγώνα για τους ανέργους

Η κατεύθυνση του αγώνα, αλλά και πρακτικά ζητήματα οργάνωσης της πάλης για τους ανέργους, στους τόπους δουλειάς, τα σωματεία και τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής σύσκεψης που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  3
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ανάγκη συντονισμένης αγωνιστικής δράσης

ΣΕΛ.  15
ΜΑΘΗΤΕΣ
Παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους

ΣΕΛ.  16
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν! Αλλαξε εσύ!

ΣΕΛ.  19
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
Επενδύστε στην εξαθλίωση του λαού

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ