Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η θέση του ΚΚΕ για «απεγκλωβισμό συνειδήσεων» ήταν η φωνή που διαφοροποιήθηκε χτες στη Βουλή, σε μια συζήτηση για την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, που μιλούσε απλώς για «απεγκλωβισμούς κεφαλαίων», όντας συνολικά όμως «εγκλωβισμένη» στις αυταπάτες περί «καλού» και «κακού» χρηματιστηρίου!

Ως μια από τις πιο «σικέ» συζητήσεις που έχουν γίνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, χαρακτήρισε την τριήμερη διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής χτες από το βήμα της Βουλής, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τόνισε ότι κανένα από τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είχαν την πρόθεση αλλά και το πολιτικό κίνητρο για να τοποθετηθούν και να μιλήσουν για την ουσία και τον πυρήνα του προβλήματος αναδεικνύοντας το ποια είναι σήμερα η πραγματική λειτουργία του χρηματιστηρίου. Σημείωσε μάλιστα, ότι ο λαός σήμερα δεν έχει τίποτε να περιμένει από το χρηματιστήριο και τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πάλη του για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής του.

Οσα είπε η Αλέκα Παπαρήγα επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά από τις χτεσινές παρεμβάσεις, τόσο του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη όσο και του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ο καθένας από την πλευρά του μίλησαν για την ανάγκη θεσμικής θωράκισης της χρηματαγοράς. Ο πρώτος υπερασπιζόμενος την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του κι ο δεύτερος καταγγέλλοντας χρηματιστηριακά σκάνδαλα και κλοπή των χρημάτων των επενδυτών. Κοινός τόπος αμφοτέρων των τοποθετήσεων, όσο και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, ήταν η ανάγκη για προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, δηλαδή για αποκρατικοποιήσεις και περαιτέρω προσαρμογή των δεδεμένων της αγοράς στα ζητούμενα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ