Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΟΥ «ΟΥΡΑΝΙΟΥ»
Ο πολιτισμός ή η βαρβαρότητα;

Τον καιρό της τραγωδίας του Κοσσυφοπεδίου ο εκπρόσωπος Τύπου της «φιλάνθρωπης» οργάνωσης του ΝΑΤΟ είπε σε κάποια συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ότι γυναίκες απλοϊκές του Κοσσυφοπεδίου είχαν περιγράψει τα αεροπλάνα της φιλάνθρωπης εταιρίας ως «φτερά των αγγέλων», προφανώς γιατί αισθάνονταν ότι αυτά έφερναν στην πολύπαθη χώρα τους το άγγελμα της νίκης ή της λευτεριάς. Και σχολιάσαμε τότε τον κυνισμό της παρομοίωσης. Τώρα γνωρίζουμε (1) κάτι περισσότερο: ότι τα «βλήματα των αγγέλων» δεν είχαν μόνο άμεση καταστροφικότητα συμβατικών όπλων, αλλά περιείχαν και το «ουράνιο» δώρο της βαθμιαίας «λύτρωσης» των ανθρώπων διά του καρκίνου, για χρόνους απροσδιόριστης διάρκειας.

Η αποκάλυψη αυτή, βέβαια, δεν προέκυψε από «εξομολόγηση» κάποιου εκ των δραστών, αλλά από διαμαρτυρίες των οικογενειών κάποιων στρατιωτών - θυμάτων, «συμμάχων» - θυμάτων.

Σήμερα γνωρίζουμε τα εξής ανατριχιαστικά από τη δράση του φιλανθρωπικού σωματείου ΝΑΤΟ:

  • Οτι τα κατάλοιπα των βομβών ουρανίου δεν προσβάλλουν μόνο τον αντίπαλο ως την ώρα της έκρηξης, αλλά και τους αθώους κατοίκους της περιοχής και τους πιθανούς επισκέπτες και τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ, που φτάνουν εκεί ως «ειρηνική δύναμη».
  • Οτι τα ίδια κατάλοιπα προσφέρουν αντίστοιχη «λυτρωτική διά του καρκίνου» υπηρεσία σε επόμενες γενιές, χωρίς διάκριση ανάμεσα σε κείνους που «επιχείρησαν γενοκτονία» και τους άλλους.
  • Οτι το «σύνδρομο των Βαλκανίων», όπως ονομάστηκε είχε ένα λαμπρό προηγούμενο το «σύνδρομο του Κόλπου», άρα ήταν γνωστές οι «ευεργετικές» επιπτώσεις των «βομβών ουρανίου» (τόσο για τα παιδιά του εχθρού, του ιρακινού λαού, όσο και για τα παιδιά του «ευεργέτη», της αμερικανικής κοινωνίας).

Εύλογα ερωτήματα σε ποικίλα επίπεδα:

α) Ποια είναι τα κίνητρα τέτοιων ενεργειών, όπου ο δράστης χτυπάει χωρίς διάκριση «ενόχους» (αν υπάρχουν) και αθώους (που βεβαιότατα υπάρχουν και είναι πιο πολλοί), αντίπαλους και δικούς του (2), ομόθρησκους και αλλόθρησκους; Μήπως, μοναδικό κίνητρο είναι το εμπορικό κέρδος από την κατανάλωση των προϊόντων που φέρνουν οι «άγγελοι του ουρανίου»; Μήπως έτσι αποκαλύπτουν και το πρώτο λήμμα του αξιολογικού κώδικα του πολιτισμού τους οι άγγελοι;

β) Ποιοι είναι υπεύθυνοι για το νέο Ευαγγέλιο του πολιτισμού, άξιοι θαυμασμού για τη γενναία προσφορά στο σύγχρονο ανθρωπισμό; Οι παραγωγοί (κορυφαίοι της επιστήμης και του εμπορίου); Οι στρατιωτικοί ηγέτες (κορυφαίοι υπερασπιστές της ασφάλειας των ανθρώπων); Οι πολιτικοί ηγέτες (προστάτες της ειρήνης και της δικαιοσύνης); Ποιοι γνώριζαν το αγγελικό μυστικό του ουρανίου;

γ) Ποιο είναι το επίπεδο του πολιτισμού που εκφράζεται με τέτοιο αξιολογικό κώδικα; Του πολιτισμού όπου η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων μπορεί να αγνοεί τα «αγγελικά» έργα της ηγεσίας της; Οπου τέτοια «αγγελικά» επιτεύγματα μένουν ατιμώρητα; Οπου μια επίσκεψη συμπαράστασης για τα θύματα της «αγγελικής» κακουργίας συνοδεύεται από οικονομική βοήθεια για την ανοικοδόμηση των μνημείων (όχι την ανακούφιση των θυμάτων); (3)

Σημειώσεις:

1) Αφθονούν οι σχετικές δημοσιεύσεις - αποκαλύψεις στις εφημερίδες από 15 έως 24 Γενάρη του έτους πολιτισμού χριστιανικού 2001.

2) Αμερικανοί στρατιώτες θύματα από το «σύνδρομο του Κόλπου», Ευρωπαίοι από το σύνδρομο των Βαλκανίων.

3) Με ανάλογη «βαθύνοια» πριν δυο χρόνια κάναμε μια ιστορικά άκριτη αντιδιαστολή της πολιτισμένης Δύσης έναντι της βάρβαρης Ανατολής! Τι σημαίνει πολιτισμός; Θα επανέλθουμε στο θέμα.


Του
Φ. Κ. ΒΩΡΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ