Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ευρωβουλή ο Γ. Πατάκης, στη Βουλή ο Τ. Τσιόγκας

Ο Γιάννης Πατάκης
Ο Γιάννης Πατάκης
Προκειμένου να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Ευρωβουλή, υπέβαλε χτες την παραίτησή του από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Γιάννης Πατάκης.

Τον Γ. Παττάκη αντικαθιστά ο Τάκης Τσιόγκας, μέλος της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ.

Ο Γιάννης Πατάκης

Γνωστός στο πανελλήνιο, αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων ο Γιάννης Πατάκης, ιδιαίτερα για τους πολύχρονους αγώνες του στο αγροτικό κίνημα.

Γεννήθηκε το 1940 στη Νίκαια Λάρισας. Πριν ακόμα τη δικτατορία ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών. Ιδιαίτερα, όμως, στη μεταπολιτευτική περίοδο, ο Γιάννης Πατάκης έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, το οποίο με την πάλη του τα τελευταία 6 χρόνια συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα κι έστειλε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Γιάννης Πατάκης παραμένει και σήμερα πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ενώ στο παρελθόν διατέλεσε μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας.

Αγωνιστική ήταν η πορεία του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τρεις τετραετίες διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Νίκαιας. Διατέλεσε, επίσης, μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ Λάρισας και Νομαρχιακός Σύμβουλος, ενώ στις νομαρχιακές εκλογές ήταν υποψήφιος νομάρχης Λάρισας με τη ΝΑΣ.

Ο Τάκης Τσιόγκας
Ο Τάκης Τσιόγκας
Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Ο Τάκης Τσιόγκας

Εργάτης, στέλεχος του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ ο Τάκης Τσιόγκας, είναι σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Γεννήθηκε το 1956 στη Δολίχη Ελασσόνας από φτωχή αγροτική οικογένεια. Σπούδασε στη Μέση Τεχνική Σχολή Μηχανολογίας στη Νάουσα. Αμέσως μετά δούλεψε σε διάφορα μηχανουργεία της Αθήνας και της Λάρισας. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ το 1976 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και, ταυτόχρονα, έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Η δράση του στο συνδικαλιστικό κίνημα - διατέλεσε στο παρελθόν γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Λάρισας της ΕΣΑΚ - αναγνωρίστηκε από τους εργαζόμενους της Λάρισας και η ανάδειξή του στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου (ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας) έδωσε μεγάλη ώθηση στο εργατικό κίνημα του νομού, στην ανάπτυξη των αγώνων για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης κι όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Κατσάρα και έχει δυο παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ