Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ
Χρειάζεται ΜΟΜΦΗ ΛΑΟΥ στις πολιτικές τους

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή πάνω στην πρόταση μομφής για το Χρηματιστήριο  

Δε χρειάζονταν οι τρεις μέρες συζήτησης στη Βουλή για να ξαναγευτεί ο ελληνικός λαός τη δημαγωγική υπεράσπιση πολιτικών και «θεσμών», που ξεζουμίζουν τα λαϊκά στρώματα και προσφέρουν απλόχερα υπερκέρδη και «ζεστό» χρήμα στην πλουτοκρατία. Αλλωστε, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ο λαός τη νιώθει στην πλάτη του καθημερινά.

Πολύ δύσκολα, επίσης, κάποιος θα πίστευε ότι η ΝΔ θα αξιοποιούσε την πρόταση μομφής την οποία κατέθεσε, για να αποκαλύψει στους εργαζόμενους το μέγεθος της απάτης που συντελείται στις χρηματαγορές γενικά και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ειδικά. Αλλωστε, στο «ναό του τζόγου» και στις φιλομονοπωλιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ορκίζεται και η ΝΔ. Ενώ ο ΣΥΝ εμφανίστηκε, για μια ακόμα φορά, πιστός οπαδός της καλλιέργειας αυταπατών για την ουσία των «ΧΑΑ»-πολιτικών και της συσκότισης των προβλημάτων, τόσο με τις ομιλίες των στελεχών του όσο και με τη στάση του στην ψηφοφορία.

Μοναδικό συμπέρασμα από την τριήμερη συζήτηση είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες, όπως σταθερά και συνεχώς τονίζει το ΚΚΕ. Το μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους δε βρίσκεται στο Χρηματιστήριο και στις προτάσεις διαχείρισης του συστήματος των μονοπωλίων, αλλά στην πάλη για μια καλύτερη ζωή.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ