Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Βοηθάει στην ανάδειξη της πολιτικής μας η ΝΔ

«Βοήθεια που επιτρέπει να αναδειχτεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής της ΝΔ, μιλώντας στους υπουργούς του στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «η ψήφος μας απόψε (σ.σ. χτες το βράδυ) είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τηλ. Χυτήρης, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ΝΔ επιχειρεί να μεταφέρει τα εσωτερικά της προβλήματα στη συζήτηση γύρω από το χρηματιστήριο. Επίσης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε, όπως είπε ο Τηλ. Χυτήρης, ότι η πρόταση στρέφεται γενικότερα κατά της οικονομικής πορείας που είχε η χώρα όλα αυτά τα χρόνια και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι μετέρχεται αυτές τις μεθόδους, προκειμένου να πλήξει την πορεία της οικονομίας, παίρνοντας αφορμή από ένα πρόβλημα, μια δυσκολία που υπάρχει σε κάποιους πολίτες. Εκμεταλλευόμενη, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία αυτό ακριβώς προσπαθεί να γενικεύσει, αλλά αποτυχαίνει στο στόχο της αυτό, όπως δείχνει η συζήτηση που διεξάγεται τις δύο τελευταίες ημέρες στη Βουλή και όπως θα αποδειχθεί και το βράδυ. Σύμφωνα, πάντα, με τη μεταφορά της συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Τηλ. Χυτήρη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε την υποστήριξη των πολιτών σε αυτές τις μεθόδους που μετέρχεται, διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο στόχος της και αν συμβάλει αυτό που κάνει στην ανάπτυξη και την ανοδική πορεία της οικονομίας στη χώρα μας.

Κατά τα λοιπά, το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε χτες σε πλήρη σύνθεση, με τη συμμετοχή δηλαδή και των υφυπουργών, ασχολήθηκε με δύο θέματα: Το πρώτο αφορά την προετοιμασία της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και το δεύτερο την τουριστική πολιτική.

Πριν από τη συζήτηση των δύο αυτών θεμάτων, ο πρωθυπουργός τόνισε για άλλη μια φορά ότι το 2001 είναι μια σημαντική χρονιά για την κυβέρνηση, όσον αφορά το έργο που πρέπει να παραχθεί. Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε το ασφαλιστικό στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας για το επόμενο διάστημα, λέγοντας στους υπουργούς του ότι πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και ότι θα κριθούμε από αυτήν ακριβώς την αποτελεσματικότητα του έργου μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απογειώνεται το κόστος(2003-01-14 00:00:00.0)
Δε διαψεύδει επαφές Γρυλλάκη με Α. Παπανδρέου!(2001-12-15 00:00:00.0)
Στρατιωτικοποίηση των πάντων!(2001-09-29 00:00:00.0)
Από τέλη Αυγούστου εφαρμόζουμε την πολιτική μας!(2000-08-08 00:00:00.0)
Λογαριασμός τρισεκατομμυρίων για τη «νέα ΟΝΕ»!(2000-06-14 00:00:00.0)
Προσπάθεια υποβάθμισης των διαρροών(1995-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ