Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ
Τελικός χαμένος ο Ελληνας εργαζόμενος

«Να πείτε μια αλήθεια: Δεν πρόκειται να πάρει κανένας εργαζόμενος φράγκο από αυτά που έχασε. Είναι η έσχατη έντιμη αλήθεια που μπορείτε να πείτε στον ελληνικό λαό». Με αυτό τον τρόπο απευθύνθηκε χτες στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στη συνολική κατάσταση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην παγίδα της Σοφοκλέους. «Δε θα το πληρώσετε με μια μομφή» σημείωσε η Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας ότι «είναι θέμα γενικής πολιτικής».

Αναφερόμενη στις τακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση με τις εισηγμένες κρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες, όπως η Εθνική, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμιά άλλη χώρα. «Η Μπούντεσμπανκ έκανε ποτέ 12 απανωτά λίμιτ απ;» αναρωτήθηκε. «'Η μήπως έκανε η τράπεζα της Αγγλίας;», σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι υποδιοικητές της Εθνικής μετέχουν σε ΔΣ εισηγμένων εταιριών».

Σχολιάζοντας τη γενική πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε ότι προώθησε τη λογική της λήψης δανείων «και μας χρεώσατε όλους στις τράπεζες». Αναφέρθηκε μάλιστα στο πώς κινείται σήμερα η κυβέρνηση λέγοντας «τι κάνετε για τους αγρότες; αγροτοδάνεια», προσθέτοντας, «με ποιον κατεβαίνει συνέταιρος η Αγροτική στο ΧΑΑ, η Μπανκ οφ Νόβα Σκοτία», μια τράπεζα που, όπως είπε, ήταν υπό πτώχευση για δάνεια σε εφοπλιστές, «θα τα πάρετε από τους αγρότες για να τα δώσετε στους εφοπλιστές» τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ