Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Συναίνεση για να σωθεί το κεφάλαιο

Με κάθε ευκαιρία ο ΛΑ.Ο.Σ. πιέζει στην κατεύθυνση «να τα βρουν» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συγκροτώντας από κοινού, και με τη δική του συμμετοχή, οικουμενική κυβέρνηση. Χτες, ο Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο «ΑΛΤΕΡ», επανέλαβε, απηχώντας τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες της άρχουσας τάξης, ότι «έχουμε ένα κάρο μέσα σε ένα βούρκο, αν δεν τραβήξουμε όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση το κάρο θα βουλιάξει» και συμπλήρωσε «θέλουν δεν θέλουν εγώ θα τους "στριμώξω" για το καλό της πατρίδας», δηλαδή των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Για το ποια «πατρίδα» κόπτεται, έγινε φανερό στη συνέχεια όταν ζήτησε, σε περίοδο μάλιστα που η φοροκαταιγίδα για το λαό έχει ήδη ξεσπάσει, μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και ελαχιστοποίηση των διεκδικήσεων των εργαζομένων, διαφορετικά «θα πάνε όλες οι επιχειρήσεις στην Κύπρο που έχει 10% φορολογία»! Αξίωσε ακόμα κατάργηση του πόθεν έσχες για την οικοδομή, «όχι πολλούς φόρους, όχι πόθεν έσχες», όπως είπε.

Ο Γ. Καρατζαφέρης πιθανολόγησε ότι ο Σεπτέμβρης μπορεί να είναι «βίαιος», «να μην αντέξει η κυβέρνηση» και να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Στα παραπάνω πρόσθεσε ότι «η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση συνεργασίας προ των εκλογών», ωστόσο, όπως είπε, «οι εκλογές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν για να βγάλουν πάλι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ