Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψήνουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕ ΘΑ υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα! Το ξαναείπε ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, κι όσο περισσότερο το λέει τόσο λιγότερο πρέπει να το πιστεύει κανείς.

Ιδίως αν συνδυαστεί με τα... ευχολόγιά του πριν μερικές μέρες στη Βουλή, όπου δήλωνε ότι «δεν ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξουν νέα μέτρα» διότι θα αποδώσουν όσα έχουν ήδη ληφθεί.

Κι όλα αυτά μέσα στο... γνωστό κλίμα όπου «η τρόικα πιέζει» και «ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει», άρα η χώρα ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί. Γνωρίζουμε όλοι την κατάληξη αυτής της ιστορίας.

Αυτό, όμως, στο οποίο... δεν πέφτουν έξω με τίποτε, είναι ότι τις όποιες «διορθώσεις» θα τις πληρώσουν για άλλη μία φορά οι Ελληνες εργαζόμενοι. Το έχουν ξεκαθαρίσει πως είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο εκεί θα πάει η δουλειά.

Λες και ο κόσμος δε βρίσκεται ήδη στα όριά του, σαν να μην αυξάνεται η ανεργία και να μειώνονται συνεχώς οι μισθοί, την ίδια ώρα που τα πάντα ακριβαίνουν και τα στοιχειώδη γίνονται «απαγορευμένα».

Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως μέσα στην υποτιθέμενη «θύελλα» του εκτροχιασμού των δημόσιων εσόδων, οι άνθρωποι συζητάνε για ...μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων. Για το αν θα γίνει 15% ή ακόμη λιγότερο...

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, πήγε να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αναμένονται και άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό χώρο. Κι αυτές αποτελούν «καλά νέα».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι φανερό ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις αγωνίες του κόσμου. Γιατί αυτό απασχολεί τους πάντες και γι' αυτό συζητάνε... Δηλαδή, έχουν αφήσει τα δικά τους πραγματικά βάσανα και όλος τους ο καημός είναι για το πώς θα πάνε οι συγχωνεύσεις των τραπεζών...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ