Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Φουλ» στήριξη στις διαρθρωτικές ανατροπές

Εχει ψηφίσει περίπου τα δυο τρίτα των νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ και το επόμενο διάστημα σχεδιάζει πιο επιθετική συναίνεση

Επικοινωνιακό κουρνιαχτό με στόχο να αποκρύψει την πλήρη σύμπλευση και συστράτευσή της στην εφαρμοζόμενη πολιτική, σηκώνει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή υπερψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την υπερψήφιση του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ, η ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει και τα περισσότερα από τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Μέχρι τώρα, η ΝΔ έχει υπερψηφίσει περίπου τα δύο τρίτα των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, επιβεβαιώνοντας το βαθιά υποκριτικό και ψηφοθηρικό χαρακτήρα του «όχι επί της αρχής» που είχε ψηφίσει αρχικά. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ πλειοδοτεί στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, στην εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο, στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και στις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.

Το μήνυμα αυτό, ότι δηλαδή θα συνεχίσει να στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί, έστειλε χτες η ηγεσία της ΝΔ κατά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της τρόικας. Απαντώντας στις αιτιάσεις των τεχνοκρατών, που έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, η ηγεσία της ΝΔ επανέλαβε ότι θα βάλει πλάτες γιατί συμφωνεί με αυτές «από θέση αρχής». Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από τη Συγγρού, η συνάντηση της τρόικας με τον Αντ. Σαμαρά και ηγετικά στελέχη της ΝΔ έγινε «σε πολύ καλό κλίμα», ενώ ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το «κλίμα της συζήτησης ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά».

Η ηγεσία της ΝΔ φροντίζει παράλληλα να περιφρουρεί το κλίμα συναίνεσης, κυρίως όσον αφορά την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο που βρήκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δεν είχε δείξει την απαιτούμενη συναίνεση στις προωθούμενες από τη κυβέρνηση της ΝΔ διαρθρωτικές αλλαγές. Αντίθετα, σήκωσε το μέτωπο κατά των μεταναστών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι», με αφορμή τις πληροφορίες ότι «οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να νομιμοποιηθούν από το "παράθυρο", εκμεταλλευόμενοι σκανδαλωδώς το εργόσημο», όπως αναφέρεται στη δήλωση...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ