Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ: «Αποδοχές των 750 ευρώ το μήνα φέρνει για τους νεο-προσλαμβανόμενους στο Δημόσιο το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο (...) το ενιαίο μισθολόγιο θα επεκταθεί στη συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις και αποφάσεις των διοικήσεων και στις ΔΕΚΟ» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: «Η έλλειψη καθαρών και ισότιμων όρων στο σύστημα καθορισμού των αμοιβών στο Δημόσιο δεν δημιουργούσε απλώς σοβαρές διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αλλά ακόμη και μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπηρεσιών του Δημοσίου (...) Στις στιγμές αυτές της βαθιάς κρίσης η αποκατάσταση των ισορροπιών και της δικαιοσύνης μεταξύ των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα έπρεπε να αποτελεί βασικό στόχο και επιδίωξη της κυβέρνησης» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ: «Στα... αζήτητα κινδυνεύει να οδηγηθεί η σχολική στέγη μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ενός φορέα που, με περιορισμένο προσωπικό, μόλις 353 ατόμων, με υψηλή εξειδίκευση και μισθοδοσία που δεν ξεπερνά τα 2.200 ευρώ, προσφέρει σημαντικό έργο. Οι μελέτες που εκπονούνται από τις υπηρεσίες του είναι 25% φτηνότερες σε σχέση με τα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, ενώ λόγω της καλής οργάνωσης των διαγωνισμών εξασφαλίζονται σημαντικές εκπτώσεις στην κατασκευή των έργων. Υπολογίζεται ότι με τα ίδια κονδύλια οι δήμοι κατασκευάζουν δύο σχολικές μονάδες και ο ΟΣΚ τρεις» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ