Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη λεία με μάσκα τον «ανθρωπισμό»

Με ασπίδα τον «ανθρωπισμό» η ΔΗΜ.ΑΡ. υποδεικνύει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας μερίδιο της «λείας» απ' την επέμβαση στη Λιβύη. Η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι πραγματικά «μνημείο» μιας κατ' ευφημισμόν «αριστεράς», που άγεται και φέρεται καταπώς προστάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επείγουσα προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής διπλωματίας πρέπει να είναι η άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, η εδραίωση της ειρήνης και της ομαλής μετάβασης της Λιβύης στη δημοκρατική ομαλότητα χωρίς πράξεις αντεκδίκησης και με εξασφάλιση της εδαφικής και κοινωνικής ενότητας της χώρας».

Ζητά, δηλαδή, απ' το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ισχυρίζεται ότι οι ίδιοι που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Λιβύη για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της, οι πρωτεργάτες της ΝΑΤΟικής επέμβασης, μπορούν τώρα να γίνουν οι εγγυητές της ειρήνης, της ομαλότητας και της ενότητας της χώρας! Και συγκαλύπτει ότι η ιμπεριαλιστική ειρήνη είναι η άλλη όψη του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Και συνεχίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. αποκαλύπτοντας ότι δεν την πήρε ο ανθρωπιστικός πόνος, αλλά ο πόνος μη και μείνουν έξω απ' τη λαφυραγώγηση τα ντόπια μονοπώλια: «Αυτές είναι οι προτεραιότητες που οφείλει να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση στη συνάντηση της ομάδας επαφής, στο Παρίσι, μαζί με την ετοιμότητά της να συμβάλει στην απαραίτητη ανθρωπιστική και πολιτική βοήθεια και την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θετικής παρουσίας της στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ