Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφέθηκε ελεύθερος ο δήμαρχος Στυλίδας

Ελεύθερος αφέθηκε χτες ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, μετά από απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο στις 6 Απρίλη του 2011 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Στυλίδας συνελήφθη από την Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, μετά από αφαίρεση - για δεύτερη φορά - των προστατευτικών στηθαίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού λίγα χιλιόμετρα από τα διόδια της Πελασγίας. Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν η ελεύθερη διέλευση των κατοίκων της περιοχής καθώς έληξαν οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια, με αποτέλεσμα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις να πληρώνουν ακόμα και για να πηγαίνουν στα χωράφια τους.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου, κάτοικοι από τη Στυλίδα και τη Λαμία, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο δήμαρχο της Στυλίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Στυλίδας - που έγινε εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης - χτες παρέμειναν κλειστές όλες οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και τα καταστήματα στην περιοχή σε ένδειξη συμπαράστασης.

Στο χώρο παραβρέθηκε και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Εξερχόμενος από την Εισαγγελία ο Α. Γκλέτσος κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να βρουν το δίκιο τους, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Με πολλή σκέψη, ώριμη, βαθιά σκέψη και δυναμικότητα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας». Σε ερώτηση για τη συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» να δώσουν στους κατοίκους της Στυλίδας χίλιες κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας, ο Α. Γκλέτσος τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι μόνο αν περνούν όλοι οι πολίτες του πρώην Δήμου Πελασγίας ελεύθερα όπως προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα».

  • Χτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρ. Τέγος έφερε προς συζήτηση τη σύλληψη και τη δικαστική δίωξη του δημάρχου Στυλίδας, ζητώντας από την ΚΕΔΚΕ να εκφράσει τη συμπαράστασή της στο διωκόμενο δήμαρχο. Στο θέμα αυτό αναλυτικά την κατάσταση με τα διόδια στην περιοχή περιέγραψε ο δήμαρχος Λαμίας Γ. Κοτρωνιάς. «Για να κυκλοφορήσουμε στο Δήμο Λαμίας και στους γύρω δήμους εμείς οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να πληρώνουμε διόδια», είπε.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ