Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενισχυμένη συναίνεση εφ' όλης της ύλης

Γενικευμένο χαρακτήρα προσλαμβάνει η συναίνεση που προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Η εφ' όλης της ύλης συναίνεση εκφράζεται πιο καθαρά μετά τις αλλαγές προσώπων στο σχήμα των τομεαρχών.

Ο νέος τομεάρχης Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος, μιλώντας χτες στον «Φλας», εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του σε «πάρα πολλά θέματα που χειρίζεται» ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας ως παράδειγμα «τις συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας, όπως και υπηρεσιών Υγείας». Δε δίστασε μάλιστα να ταχθεί υπέρ του κλεισίματος των νοσοκομείων, καλώντας τον υπουργό: «Κάποια νοσοκομεία τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα, παρά κόστος μόνο δημιουργούν, πρέπει να κλείσουν γιατί δεν αποδίδουν. Ας τολμήσει ο κ. Λοβέρδος να προχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να μη μείνει καμία αμφιβολία για τη στάση της ΝΔ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Γ. Γιακουμάτος ξεκαθάρισε (στο «ράδιο 9») ότι «η ΝΔ είναι διατεθειμένη στο χώρο της Υγείας - και αυτό είναι εντολή του Σαμαρά - να κάνουμε αυτό που πρέπει με συναίνεση».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε ο τομεάρχης Παιδείας Αρ. Σπηλιωτόπουλος, δηλώνοντας (στο «Βήμα Εφ Εμ») ότι «ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας θεωρώ ότι πρέπει πάντα να πρυτανεύει η συναίνεση κυρίως στα μείζονα και στα σημαντικά».

Μήνυμα έμπρακτης συναίνεσης εξέπεμψε η ηγεσία της ΝΔ και στα νέα αντιαγροτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αφήνοντας έμμεσα πλην σαφώς να διαφανεί η αποδοκιμασία της στις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό ο τομεάρχης Αγροτικού Γ. Κασαπίδης μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη δήλωσε ότι η ΝΔ «θα συμβάλει αποφασιστικά στο διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανακούφιση των αγροτών μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ