Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ με πρόσχημα την «ηθικοποίηση» του συστήματος

Το καπιταλιστικό σύστημα καλλιεργεί εκτεταμένη διαφθορά. Η συζήτηση για τον «εξαγνισμό» του απαξιωμένου, σε ένα μεγάλο μέρος του λαού, πολιτικού συστήματος είναι υποκριτική

  • Ο,τι είναι διαφανές δε σημαίνει ότι είναι ηθικό και έντιμο και, προπάντων, φιλεργατικό, φιλολαϊκό. Το ΚΚΕ δε θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που το ενισχύουν. Είναι δημοκρατική προστασία απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει πάρει όλα τα μέτρα για να ενοχοποιήσει, να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση όσων αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική.
  • Μέσα από τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και το «πόθεν έσχες» γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα θεσμικό και κατασταλτικό πλαίσιο, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του μαζικού κινήματος, εναντίον κομμάτων, πολιτικών δυνάμεων που σαφώς βρίσκονται σε διαδικασία ρήξης με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, στέκονται στο πλευρό του λαού και παλεύουν και για άμεσες λύσεις και για την ανατροπή του.
  • Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προβάλει θέσεις και προτάσεις και μέσα στις σημερινές συνθήκες. Αλλά για να καταργηθούν τα φαινόμενα της σήψης, της διαφθοράς, της μίζας και να περιοριστούν, πρέπει να υπάρχει πραγματικά μια γνήσια λαϊκή - εργατική εξουσία.

ΣΕΛ.  6  -  8

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ