Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με τους πολύτεκνους

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, 12 Γενάρη, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας. Στο σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολυτεκνική οικογένεια από τις περικοπές της κυβερνητικής πολιτικής. Εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να συνδέσει την παροχή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αλλά και την ιδιότητα των πολυτέκνων με εισοδηματικά κριτήρια. Επίσης, ανέδειξαν τις βαριές συνέπειες για τη θέση των πολυτέκνων από το γενικότερο πρόβλημα της ακρίβειας και της ανεργίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική περικοπών των πολυτεκνικών επιδομάτων. Τόνισε ότι αποτελεί μέρος των γενικότερων περικοπών των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ προτείνει και αγωνίζεται για ένα σύνολο μέτρων υπέρ των λαϊκών οικογενειών και των νέων ζευγαριών, μεταξύ των οποίων: Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πολιτική υπέρ της λαϊκής στέγης με ειδικά μέτρα για τους πολύτεκνους, δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών όπως η "βοήθεια στο σπίτι", καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων σε όλους χωρίς περικοπές, δραστική αύξηση της φορολογίας των μεγαλοεπιχειρηματιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ