Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ «WIKILEAKS»
Κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί με βρώμικο ρόλο

Ο λαός και τα δικαιώματά του στο στόχαστρο της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας

Το περιεχόμενο του απόρρητου τηλεγραφήματος του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που δημοσιεύτηκε σε βρετανική εφημερίδα μετά τη «διαρροή» του στο «Wikileaks», αποκαλύπτει ότι οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας - ΗΠΑ και άλλων χωρών γνωρίζουν τη δράση των λεγόμενων τρομοκρατικών ομάδων και τις αξιοποιούν σε βάρος του λαού. Πολύ περισσότερο επιβεβαιώνει την κοινή δράση κρυφών και φανερών μηχανισμών που λειτουργούν προβοκατόρικα με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη λήψη μέτρων καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Μ. Χρυσοχοίδης είχε αναφέρει στον πρέσβη, ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα σχεδόν όλων των μελών των λεγόμενων τρομοκρατικών ομάδων αλλά δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνουν συλλήψεις. Αναφερόμενος στην επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική στη λεωφόρο Συγγρού, ο Ν. Σπέκχαρντ υποστηρίζει ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης του τόνισε ότι η ΕΛΑΣ γνωρίζει ποιοι συμμετείχαν στην επίθεση.

Ο ίδιος είπε πως «η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα. Δεν υπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα και στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια λόγω των πολλών αδυναμιών της». Η εκτίμηση αυτή έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη σύσταση «αντιτρομοκρατικής ομάδας εργασίας» που θα αποτελείται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ, αλλά και στελέχη του FBI, όπως και αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας.

Πάνω σε αυτή τη λογική στηρίχθηκε και ολόκληρο το οικοδόμημα της κυβέρνησης και των Αμερικανών για την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΥΠ το 2008, με πιο συγκεκριμένη στόχευση στο κομμάτι της λεγόμενης «εσωτερικής ασφάλειας». Δηλαδή, στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος, των κινητοποιήσεων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι από τότε οι δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, ακόμα και οι ΟΤΑ «υποχρεούνται να παρέχουν σε ειδικά εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της ΕΥΠ κάθε πληροφορία, στοιχείο ή συνδρομή για την εκπλήρωση της αποστολής της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης το Γενάρη του 2010 στη σύνοδο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ είχε εκφράσει την άποψη πως είναι αναγκαία η διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής και διατλαντικής «δομής» ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις υπηρεσίες της ΕΕ και των ΗΠΑ. Σημαντική «επιτυχία» του Μ. Χρυσοχοΐδη θεωρήθηκε και η υπογραφή της αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αποκαλύψεις»(2011-01-13 00:00:00.0)
Επίσκεψη στα Γιάννενα για μπίζνες και όχι μόνο(2010-05-19 00:00:00.0)
Περισσότερη καταστολή στα σύνορα(2009-11-27 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη(2008-11-11 00:00:00.0)
Ζητούνται αναλυτές(2007-03-04 00:00:00.0)
Δε διαψεύδεται η ανάμειξη ξένων μυστικών υπηρεσιών(2003-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ