Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Δε φτάνει το κύμα καταστολής των απεργιών των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, στην ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεών τους από την κυβέρνηση, χτες ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια στηρίζοντας αυτή την ταχτική προχώρησαν και σε ένα ακόμη βήμα. Πρόβαλαν ως ένα ακόμη μέσο για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», δηλαδή καλλιεργούσαν την ανάγκη εναντίωσης άλλων εργαζομένων στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Κάποιος δημοσιολόγος μάλιστα Μεγάλου καναλιού μίλησε μέχρι και για ξύλο στους συνδικαλιστές. Πράγματι, καθημερινά γίνονται φανατικότεροι των κυβερνητικών στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Η τρομοκρατία και η καταστολή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων πρέπει να συναντήσουν την κατακραυγή και την αλληλεγγύη όλου του λαού. Η πάλη κατά των αυξήσεων στα εισιτήρια, κατά της συρρίκνωσης και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι συντεχνιακή, υπηρετεί το λαϊκό δικαίωμα για σύγχρονες και φθηνές συγκοινωνίες. Και ταυτόχρονα να μεγαλώνει η αποστροφή στην αστική ενημέρωση. Είναι αντιλαϊκή, γίνεται επικίνδυνη.

***

Δεν υπάρχει μέρα που το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. να μη ρίχνει νερό στο μύλο της αντεργατικής πολιτικής, που να μην ταυτίζεται και να μην υπερασπίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Ετσι, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ΛΑ.Ο.Σ., ως συνεπής φορέας και αυτός της αντιδραστικής επέλασης, δίπλα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ, στοχοποιεί αυτή τη φορά τους εργαζόμενους που εργάζονται με το καθεστώς των ΒΑΕ και δικαιώνει τα σχέδια της κυβέρνησης. Σχολιάζει μάλιστα ότι ορισμένα επαγγέλματα «εντάχθηκαν αναίτια στα βαρέα και ανθυγιεινά» και καλεί την κυβέρνηση «να δει το θέμα με σοβαρότητα». Ας μην ανησυχεί ο ΛΑ.Ο.Σ., η κυβέρνηση βλέπει και αυτό το θέμα με πολλή σοβαρότητα, όπως άλλωστε όλα τα θέματα που θέτουν επί τάπητος οι βιομήχανοι και τα μονοπώλια, όπως δηλαδή κάνει και με την αξίωσή τους για τον αποχαρακτηρισμό εκατοντάδων επαγγελμάτων και κλάδων. Η πρεμούρα του ΛΑ.Ο.Σ. να προχωρήσει η κυβέρνηση το αντεργατικό της έργο μαρτυρά για πολλοστή φορά πως - παρά τις λαϊκίστικες κορόνες του - είναι και παραμένει κόμμα της αντίδρασης, κόμμα που έχει ταχθεί αναφανδόν στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας.

***

Ασφαιρα πυρά εκτοξεύει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική. Το πρόβλημά του δεν είναι η κατεύθυνσή της βεβαίως, αλλά ποιους ιμπεριαλιστές θα επιλέξει η Ελλάδα για «προστάτες». Ηταν αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Ράδιο 9». Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στις συναντήσεις που είχα με τον πρωθυπουργό του έλεγα: "Αυτός είναι ο δρόμος για να περάσουμε την κρίση όρθιοι και αλώβητοι". Ισραήλ, Γαλλία και Ρωσία. Η Ρωσία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, αν της δοθεί ρόλος εδώ στο Αιγαίο. Αυτός ο χώρος ιστορικά αποτελεί τη λεκάνη των διεθνών εξελίξεων. Αν δεν θέλουν την Ρωσία, τότε ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ξεχάσει τον στόχο που έχει βάλει να γίνει ΓΓ του ΟΗΕ το 2012, γιατί θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αν θέλουμε να είμαστε ευφυείς σαν χώρα και θέλουμε να αναπτυχθούμε μόνοι μας και να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο, μπορούμε να δώσουμε το Νεώριο στους Ρώσους με δέσμευση την προστασία των γύρω γειτονιών»... Και ο νοών νοείτω...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ