Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στους καταπέλτες !

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών έχουν εκδώσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το ΜΑΣ τονίζει: «Χαιρετίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με όλες μας τις δυνάμεις τους ναυτεργάτες απεργούς, που εδώ και 72 ώρες κρατάνε τα πλοία δεμένα στο λιμάνι και συνεχίζουν για άλλες 48 ώρες. Οι ναυτεργάτες παλεύουν και διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Η βρώμικη επίθεση από τους εφοπλιστές τύπου Βεντούρη και κυβέρνησης - μεγαλοξενοδόχων που ονομάζουν τους ναυτεργάτες καλοπληρωμένους εργαζόμενους θα πέσει στο κενό.

Οι φοιτητές και σπουδαστές, ειδικά τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των πατεράδων τους. Εκεί είναι η θέση όλων μας. Πλάι στους εργαζόμενους γονείς μας, σήμερα στους καταπέλτες, αύριο στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς».

Το κείμενο του ΜΑΣ έχει ήδη υιοθετήσει το ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ σήμερα που έχουν οριστεί συνεδριάσεις ΔΣ σε πολλούς ακόμα συλλόγους, αναμένεται να υιοθετηθεί και από άλλους συλλόγους.

Αντίστοιχα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας τονίζει μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας! Οι απεργοί στο λιμάνι διεκδικούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις, μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Κρατάνε τα πλοία δεμένα για τρίτη μέρα και συνεχίζουν ακόμα πιο αποφασιστικά. Ο αγώνας τους θα γίνει πιο δυνατός με την αλληλεγγύη από εργαζόμενους της στεριάς, από μαθητές και φοιτητές. Είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους γονείς μας, παλεύουν και για εμάς. Μας δίνουν μάθημα αγώνα, μάθημα ζωής! Μάθημα μας κάνουν οι αγωνιστές»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ