Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αδίστακτοι, ασύδοτοι και επικίνδυνοι για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Αμέσως μετά την απόφαση των ναυτεργατών για νέα 48ωρη απεργία, ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απ. Βεντούρης, επανήλθε δριμύτερος για να δείξει το λυσσαλέο απύθμενο ταξικό μένος, απέναντι στους ναυτεργάτες αλλά ενάντια και στο ΚΚΕ.

Με ανακοίνωση της ΕΕΝ με αφορμή τη συνέχιση της ναυτεργατικής απεργίας, οι εφοπλιστές μέσω του Βεντούρη, εξαπολύουν νέες συκοφαντίες σε βάρος των ναυτεργατών. Αλλά εκεί που έδειξαν ότι είναι κάτι παραπάνω από αδίστακτοι, είναι η ανακοίνωση κατά του ΚΚΕ. Απαντώντας η ΕΕΝ, στο σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, (βλέπε 1η σελίδα) για τις απειλές των εφοπλιστών εναντίον των απεργών ναυτεργατών, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα «έργα και τις ημέρες» τους, σημειώνει με θράσος:

«Η Ενωσή μας δεν είναι πολιτική και δεν πρέπει ούτε μπορεί να εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση, επίσης όμως δεν πρέπει και δεν μπορεί να ανεχθεί συκοφαντίες, βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αστήρικτες κατηγορίες που φανερώνουν έλλειψη επιχειρημάτων και ύπαρξη αγωνίας και πανικού.

Καλούμε το ΚΚΕ να αναγνωρίσει το ολίσθημά του και να ανακαλέσει το δελτίο τύπου αυτό, άλλως να αναζητήσει στον δικό του χώρο και στο δικό του παρελθόν τα περί στυγνής εκμετάλλευσης συνανθρώπων, εκβιαστών, ληστών και μαζικών εγκλημάτων. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρει πλούσιο υλικό».

Το θράσος των εφοπλιστών πράγματι έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ελέω κυβερνήσεων και κράτους. Την ίδια ώρα που θέλουν τους ναυτεργάτες σκλάβους χωρίς δικαιώματα, την ίδια ώρα που ζητούν από την κυβέρνηση πλήρη ασυδοσία για να κάνουν κουμάντο στη θάλασσα σκυλοπνίγοντας ναυτεργάτες και επιβάτες με μοναδικό κίνητρο την απληστία του κέρδους, πάει πολύ να εγκαλούν το ΚΚΕ. Είναι αδίστακτοι απολαμβάνοντας ασυλία όταν βουλιάζουν τα βαπόρια τους και μένουν ατιμώρητοι, όταν επιβάλλουν δρομολόγια στα νησιά με πανάκριβο εισιτήριο (μια ολόκληρη σύνταξη χρειάζονται οι γέροντες για να μετακινηθούν από και προς τα νησιά), όταν απαιτούν να κάνουν δρομολόγια μόνο εφόσον έχουν πληρότητα, όταν εκβιάζουν για κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να υπάρχουν θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Πάει πολύ όταν τα σαπάκια τους είναι κίνδυνος - θάνατος για τη ζωή ναυτεργατών και επιβατών, να μιλούν για «στυγνή εκμετάλλευση συνανθρώπων, εκβιαστές, ληστές και μαζικά εγκλήματα» στο ΚΚΕ. Και όλα αυτά, τα λένε αυτοί που έχουν φτάσει ανοιχτά να απειλούν ότι «θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο» αν δε γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις τους για το πέταγμα στη στεριά των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα, για να έχουν καθεστώς γαλέρας στα πλοία, όταν ξεδιάντροπα επιχαίρουν τη συνδαχείριση του Αιγαίου σύμφωνα με τα ΝΑΤΟικά σχέδια, με την προϋπόθεση ότι δε θα τους πειράξουν τα καράβια (δήλωση Βεντούρη 3 Νοέμβρη 2010), όταν μόνο από δύο ναυάγια, το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» και το «ΔΥΣΤΟΣ», έστειλαν στον υγρό τάφο 101 ανθρώπους. Αυτά αν δεν είναι εγκλήματα, τι είναι;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ