Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δυναμώσουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σημειώνει: «Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα έκανε σαφέστερο το στόχο να καταπνιγεί έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε κίνημα που παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ώστε να θωρακιστεί η εξουσία των μονοπωλίων.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υιοθέτησε χωρίς κανέναν ενδοιασμό το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, το οποίο θεσμοθετεί πια ανοιχτά τον παγκόσμιο ρόλο του χωροφύλακα για την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία και τον προληπτικό πόλεμο κατά των λαών και των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων.

Για τη χώρα μας, η επιλογή αυτή έχει επιπλέον σαν συνέπεια την εκχώρηση στο ΝΑΤΟ της διαχείρισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, κυρίως στο Αιγαίο και στον επιχειρησιακό έλεγχο σ' αυτό, με αφορμή τις διευθετήσεις που περιλαμβάνει η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ και η υλοποίηση της "αντιπυραυλικής ασπίδας".

Η ΟΓΕ στην 34χρονη δράση της είχε σταθερή παρουσία στους αντιιμπεριαλιστικούς, αντιΝΑΤΟικούς αγώνες.

Η πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό και αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι συστατικό στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ