Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Επόμενο αγωνιστικό βήμα στις 15 Δεκέμβρη

Συνδικαλιστές από το Συνδικάτο συζητούν με τους εργαζόμενους κατά τη στάση εργασίας
Συνδικαλιστές από το Συνδικάτο συζητούν με τους εργαζόμενους κατά τη στάση εργασίας
Περιοδείες και συζητήσεις στα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας. Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι βρέθηκαν σε: «Χίλτον», «Λίδρα Μάριοτ», «Μετροπόλιταν», «Ολύμπικ Ρουαγιάλ», «Νοβοτέλ» και αλλού και συζήτησαν με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους. Kάθε ξενοδοχείο να γίνει και ένας πυρήνας αντίστασης και από κοινού οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό με τους άλλους κλάδους, μαζί με τους συμμάχους της εργατικής τάξης, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, τις γυναίκες, να βάλουν φρένο στην επίθεση και να ανοίξουν το δρόμο της ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων του λαού. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εργαζόμενους στον κλάδο αποτελεί η πανεργατική απεργία στις 15 του Δεκέμβρη, η προετοιμασία της οποίας πρέπει να γίνει υπόθεσή τους.

Ενδεικτικό της προσπάθειας και της δουλειάς που κάνουν οι ταξικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία αποτελεί η περίπτωση του ξενοδοχείου «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» όπου οι εργαζόμενοι καθολικά πραγματοποίησαν χτες για πρώτη φορά στάση εργασίας και συγκέντρωση μέσα στο ξενοδοχείο. Για πάνω από δυο ώρες οι εργαζόμενοι μαζί με τους εκπροσώπους του κλαδικού συνδικάτου συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, κατάσταση που ισχύει τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Οπως και οι ίδιοι ομολόγησαν η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο και πρέπει πλέον να πάρουν αγωνιστικά την υπόθεση στα χέρια τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση έδωσαν στην εργοδοσία τελευταία ημερομηνία για την εξόφληση δεδουλευμένων την 14η Δεκέμβρη, ενώ ανανέωσαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη.

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» για το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του ξενοδοχείου, καθώς ο εργοδότης, επικαλούμενος το μεγάλο ύψος του μισθώματος, έχει ανακοινώσει το κλείσιμο της επιχείρησης στις 15 του Δεκέμβρη. Αποφάσισαν την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας (10πμ - 1μμ) την ερχόμενη Τρίτη, 30 Νοέμβρη και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και το επόμενο αγωνιστικό τους βήμα θα είναι η συμμετοχή τους στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ