Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Καλά κρατούν οι αντιπαραθέσεις

Συνεδριάζει και πάλι σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει κοινή εισήγηση προς την ΚΠΕ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο με θέμα συζήτησης την εκλογική και μετεκλογική τακτική του κόμματος. Η προηγούμενη συνεδρίαση της ΠΓ την Τετάρτη κατέληξε σε αδιέξοδο καθώς κατέγραψε τις αντικρουόμενες απόψεις, απ' τη μια της πλειοψηφίας και απ' την άλλη του «αριστερού ρεύματος» και μεμονωμένων μελών της ΠΓ. Στο επίκεντρο της διαφωνίας η επιλογή για «άνοιγμα» στο λεγόμενο «σοσιαλιστικό χώρο» που οι μεν υπερασπίζονται και οι δε απορρίπτουν και επικρίνουν, καθώς και η ανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ που η πλειοψηφία δεν καλοβλέπει ως ενδεχόμενο και σε κάθε περίπτωση απορρίπτει την όποια συμμετοχή του Αλ. Αλαβάνου, όπως αιτείται το «αριστερό ρεύμα».

Απ' τη συνεδρίαση της ΠΓ την Τετάρτη ορίστηκε μια τριμελής επιτροπή που θα αναλάμβανε να διαμορφώσει ένα σχέδιο εισήγησης που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Η ΠΓ αποφάσισε να «πετάξει το μπαλάκι» στις τοπικές οργανώσεις για τον καταλογισμό ευθυνών στα μέλη του ΣΥΝ που συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Ας σημειώσουμε ότι οι δυνάμεις που στήριξαν τον Αλ. Αλαβάνο πραγματοποιούν αύριο συνέλευση προκειμένου να διαμορφώσουν τελικές εκτιμήσεις για την εκλογική αναμέτρηση ενώ εξετάζεται και η περίπτωση νέου πολιτικού μορφώματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ