Τετάρτη 4 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ
Στη μάχη μπαίνει και η νέα βάρδια της εργατικής τάξης

Ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ

Η επιτυχία της παναττικής απεργία θα δώσει απάντηση σε όσους θέλουν ταπαιδιά των λαϊκών οικογενειών να δουλεύουν για πενταροδεκάρες(φωτ. από συμμετοχή φοιτητών σε κινητοποίηση των απεργών χαλυβουργών)
Η επιτυχία της παναττικής απεργία θα δώσει απάντηση σε όσους θέλουν ταπαιδιά των λαϊκών οικογενειών να δουλεύουν για πενταροδεκάρες(φωτ. από συμμετοχή φοιτητών σε κινητοποίηση των απεργών χαλυβουργών)
Με στόχο η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη να πολλαπλασιάσει τις εστίες αντίστασης στην εξαθλίωση που θέλουν να επιβάλουν στο λαό η μεγαλοεργοδοσία και οι υπηρέτες της, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταρτίζουν σχέδιο δουλειάς σε κάθε κλάδο. Ετσι άλλωστε θα πάρει σάρκα και οστά η αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για δουλειά με δικαιώματα.

Την απόφαση για απεργία στο λεκανοπέδιο της Αττικής πήραν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου και Θριασίου, προκειμένου να εκφραστεί συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της παναττικής απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε σύσκεψη τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων - μελών του.

Κάθε σχολή να γίνει μια «Χαλυβουργία»

Δράση ώστε η απεργία να δυναμώσει την πάλη για υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων αναλαμβάνουν και οι υπόλοιπες αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις, όπως το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που, με χτεσινή ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής, απευθύνει το κάλεσμα: Στις 17 Γενάρη κανείς στη δουλειά και στη σχολή! Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Στις 17 Γενάρη απεργούμε όλοι, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά, κανείς δεν πάει στην πρακτική, κλείνουμε τις σχολές». Παράλληλα, σημειώνει: «Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των εργατών της "Χαλυβουργίας"! Αποδέσμευση από την ΕΕ με εξουσία του λαού. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.».

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ περιγράφεται η επίθεση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592 ευρώ μεικτά, με συμβάσεις "εργασιακής εμπειρίας"». Ειδική αναφορά γίνεται στον αγώνα των χαλυβουργών, που πάνω από 2 μήνες «βρίσκονται έξω απ' τις πύλες του εργοστασίου και δίνουν μια μεγαλειώδη μάχη για την ίδια τους τη ζωή, τη ζωή των παιδιών τους».

Σημειώνεται πως «όλο αυτό το διάστημα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει πρωτοστατήσει στην έκφραση αλληλεγγύης από τους φοιτητικούς συλλόγους με ψηφίσματα, συναυλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, οικονομική στήριξη, συνεχή παρουσία στις πύλες του εργοστασίου, στους αγώνες - συλλαλητήρια - κινητοποιήσεις των εργατών».

Το ΜΑΣ υπογραμμίζει: «Εχουμε χρέος κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο να γίνει μια "Χαλυβουργία". Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος! Διαγραφή όλου του χρέους!

  • Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή.
  • Αρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια - συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε! Συμμετέχουμε στο λαϊκό αγώνα. Δεν πληρώνουμε για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιάσουν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.
  • Κανένας φοιτητής - καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.
  • Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα».
Απόφαση πήρε και ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Στην παναττική απεργιακή μάχη της 17ης Γενάρη μπαίνουν και οι ναυτεργάτες. Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έλαβε χτες και το ΔΣ του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ μέσα από έκτακτη συνεδρίαση έλαβε ήδη προχτές απόφαση για 24ωρη απεργία στα καράβια, καλώντας στους καταπέλτες τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων. Σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δεν κάνουμε πίσω - παλεύουμε για μας και την τάξη μας»(2012-01-11 00:00:00.0)
Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία!(2012-01-10 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή για την παναττική απεργία(2012-01-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-12-29 00:00:00.0)
Δεν κάνουν βήμα πίσω από το δίκιο τους(2011-12-22 00:00:00.0)
Αγώνας για το ψωμί ολόκληρης της εργατικής τάξης(2011-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ