Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται για τις εξελίξεις στην οικονομία, τις αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ και τις αντιθέσεις στην ΕΕ:

«Κυβέρνηση και ΕΕ σφίγγουν τη θηλιά που έχουν φορέσει στον ελληνικό λαό. Με εκβιασμούς και απειλές επιδιώκουν την υποταγή του στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου της τρόικα ούτε από την έκβαση των αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων μέσα και έξω από την ΕΕ. Για να αντιμετωπίσουν τη νέα σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και στη ζωή τους χρειάζεται τώρα να συσπειρωθούν σε κοινό λαϊκό μέτωπο πάλης στη γραμμή: Την κρίση να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ωφελήθηκαν από την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κρίση και για τα ελλείμματα.

Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ που μόνο δεινά φέρνει στο λαό. Αυτός είναι βασικός και απαραίτητος όρος για να υπάρξει δρόμος ανάπτυξης υπέρ της λαϊκής ευημερίας και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org