Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Θετικές διεργασίες

Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και στο δεύτερο γύρο επιβεβαίωσε το γεγονός ότι συντελούνται θετικές διεργασίες στις συνειδήσεις πλατιών δυνάμεων της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στην ενίσχυση των οποίων το ΚΚΕ έχει συμβάλει καθοριστικά με την πολιτική, ιδεολογική του παρέμβαση και δράση. Επιβεβαιώθηκε και στους δύο γύρους ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ είναι βαθιά. Εκφράστηκε με τη σημαντική ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ. Ηταν το μοναδικό κόμμα με άνοδο σε ψήφους και ποσοστά. Οι ψήφοι υπέρ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν υποδήλωναν απλώς διαμαρτυρία, όπως πολλοί έσπευσαν να ισχυριστούν. Εκφράζουν σε ένα βαθμό και πολιτική συμφωνία με το ΚΚΕ, αναγνώριση της πρωτοπόρας του δράσης. Είναι ψήφοι με πολιτικό περιεχόμενο. Η αποχή, επίσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είχε πολιτικά χαρακτηριστικά και διεμήνυσε, έστω και με ανολοκλήρωτο τρόπο, σε σχέση με την έκφραση ριζοσπαστισμού, την αμφισβήτηση της διακυβέρνησης των υφιστάμενων αστικών κομμάτων.

Ζητούμενο σήμερα είναι οι διεργασίες αυτές να μη μείνουν ανολοκλήρωτες. Πρόκειται για ανάγκη που προκύπτει απ' τα ίδια τα πράγματα, καθώς ο λαός αντιμετωπίζει ήδη τις βαρύτατες συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ νέες βάρβαρες ανατροπές βρίσκονται προ των θυρών. Απαιτείται οι διεργασίες στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις να βαθύνουν σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, να μετουσιωθούν σε απόφαση για οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, για συμπόρευση με το ΚΚΕ στον αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί αποκλειστικά τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του ώστε αυτές οι διεργασίες να αποκρυσταλλωθούν σε λαϊκή χειραφέτηση, ταξική συνειδητοποίηση και πλατιά συμμετοχή στο οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, στην πάλη για φιλολαϊκή διέξοδο. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνάντησης με εργατικά λαϊκά στρώματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έκαναν το βήμα απεγκλωβισμού από την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης και ισχυρής λαϊκής συμμαχίας αντεπίθεσης και ανατροπής. Για να υψωθούν εμπόδια στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - πλουτοκρατία - τρόικα. Για να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, των λαϊκών οικογενειών που συνθλίβονται από τις συνέπειες της κρίσης.

Πρέπει ο λαός να κάνει το επόμενο βήμα. Γνωρίζοντας ότι η επίθεση στα δικαιώματά του θα δυναμώσει, να μη δείξει εμπιστοσύνη στη ΝΔ, ούτε στα σχέδια που εξυφαίνονται για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και στοχεύουν στη λαϊκή χειραγώγηση και στο να ανακόψουν τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. Τώρα οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι, οι νέοι, οι γυναίκες να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, στους άλλους μαζικούς λαϊκούς φορείς, να δυναμώσουν το μετωπικό σχήμα ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, να συμμετέχουν δραστήρια στη δράση για την ικανοποίηση των αναγκών τους κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να κάνουν το βήμα στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και πάλης που προτείνει το ΚΚΕ, εγκαταλείποντας οριστικά το δρόμο των μονοπωλίων, της ΕΕ, που υπηρετούν τα αστικά κόμματα. Οσο πιο γρήγορα κάνει το βήμα, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά που θα υποστεί από την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ