Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνική παρουσία στο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η αφίσα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με το σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη, όχι στο ΝΑΤΟ»
Η αφίσα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με το σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη, όχι στο ΝΑΤΟ»
Αναχωρεί σήμερα για τη Λισαβόνα πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία για να πάρει μέρος στις αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες με το σύνθημα «ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕΔΥΕ είναι η Ελένη Παπαδοπούλου και ο Νίκος Ζώκας, μέλη της Γραμματείας της, η Ντέπη Κουλούρη από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Αρετή Μήτση από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Μαρίνος Μακρής από το ΚΣ της ΚΝΕ και ο Νίκος Τζοβλάς και Νίκος Παπαναστάσης από την ΚΕΘΑ.

Δεκάδες χιλιάδες λαού αναμένεται να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο στη Λισαβόνα που διοργανώνουν το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC) μαζί με άλλες 107 οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTO-Intersindical). Την Παρασκευή θα διεξαχθεί διεθνής διάσκεψη, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και το «CPPC» με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Οχι στο ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί!».

Αναμένονται παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο του «CPPC», Ρούι Ναμοράντο Ρόσα, από την Πρόεδρο του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, τον Εκτελεστικό Γραμματέα του ΠΣΕ, Ηρακλή Τσαβδαρίδη, τον πρόεδρο του Φόρουμ Βελιγραδίου και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης Γιαννάκη Σκορδή, τον Νίκο Ζώκα, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και άλλους εκπροσώπους κινημάτων απ' όλο τον κόσμο.

Θα παρέμβουν επίσης εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών και της Διεθνούς Ενωσης Δημοκρατικών Νομικών. Το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει σε αυτές τις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org