Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ Ν/Ζ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Σήμερα η νέα πορεία

Για ουσιαστική στήριξη των ανέργων

Κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, απαιτώντας δουλειά και επιδόματα ανεργίας. Σήμερα, στις 3 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία στον Πειραιά. Οι άνεργοι δίνουν μάχη επιβίωσης συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και στο ΠΑΜΕ για:

-- Επίδομα ανεργίας σε όλους για όσο είναι άνεργοι και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Ο κατώτερος μισθός να είναι 1.400 ευρώ και το επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.

-- Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ' αυτούς και τις οικογένειές τους, με κάλυψη της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων. Κατάργηση των τροφείων και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας μέχρι 150 τ.μ. για την τετραμελή οικογένεια, την περίοδο της ανεργίας και επιδότηση του ενοικίου.

-- Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους την περίοδο της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ