Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσήλωση στην αντιλαϊκή πολιτική...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής. Δεν έχουμε, λέει, «κάθετη» κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, απλώς μπορούν να υπάρχουν αποκλίσεις από αυτές...

Μόνο που έχει μπερδέψει λίγο τους μισθούς των εργαζομένων με τα ...σταυρόλεξα. Τα τελευταία έχουν «οριζοντίως» και «καθέτως», οι μισθοί και οι Συλλογικές Συμβάσεις όχι.

Κι όταν μιλάμε για κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι δε χωράνε λεκτικά παιγνιδάκια, ούτε εξυπνάδες.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ...ανέκδοτο αυτό για την υποτιθέμενη σύγκρουση Παπανδρέου - Μέρκελ. Μόνο αφελής μπορεί να είναι κανείς για να πιστέψει κάτι τέτοιο!

Αλλωστε, πώς γίνεται ο Γ. Παπανδρέου να είναι φίλος του Ν. Σαρκοζί και εχθρός της Α. Μέρκελ όταν ο Ν. Σαρκοζί είναι φίλος της Α. Μέρκελ αφού, όπως λένε, αμφότεροι έχουν κοινά συμφέροντα;

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εξηγούνται με όρους διπλωματικής σαπουνόπερας. Με άλλους όρους εξηγούνται, από αυτούς που δε θέλουν να ξέρει ο ελληνικός λαός.

Φυσικά δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι στην ΕΕ συγκρούονται ανηλεώς καθημερινά τα μονοπωλιακά συμφέροντα για το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της εκμετάλλευσης των λαών.

Εκεί οι ρόλοι είναι διάφοροι ανάλογα τα μερίδια αλλά και τις ...ειδικές αποστολές...

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας στην κρατική τηλεόραση για την κάλυψη της πορείας του Πολυτεχνείου. Εκανε ό,τι μπορούσε για να προβάλει ότι υπήρξε και ένα «μπλοκ» της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Τι κι αν ήταν ολιγάριθμο, τι κι αν ήταν... χιλιόμετρα μακριά από τον κύριο όγκο της πορείας, μας το παρουσίασαν σαν να ήταν η καρδιά της κινητοποίησης.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org