Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μπορούμε να τους εμποδίσουμε με οργάνωση και λαϊκή συμμαχία

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με αφορμή και τις προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων

Η λαϊκή συμμαχία θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές επιλογές και θα ανοίγει τις προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές ανατροπές, για τη λαϊκή εξουσία, σημειώνει το ΠΑΜΕ

MotionTeam

Η λαϊκή συμμαχία θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές επιλογές και θα ανοίγει τις προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές ανατροπές, για τη λαϊκή εξουσία, σημειώνει το ΠΑΜΕ
«

Στον αντεργατικό κυνισμό του ΣΕΒ, απαντάμε με αντεπίθεση», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με χτεσινή της ανακοίνωση, μετά τις προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων για απολύσεις στο δημόσιο και περικοπές των δημόσιων κοινωνικών δαπανών. Τονίζει πως το ΠΑΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και καλεί τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν σε κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Με περίσσιο κυνισμό και θράσος οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου τους, επικαλούμενοι τις απολύσεις που κάνουν οι ίδιοι στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν να γίνουν μαζικές απολύσεις και στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, να επισπευσθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, να ιδιωτικοποιηθεί ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο τομέα, να προτάσσονται οι επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που αφήνουν ασύδοτους τους εργοδότες, και γενικά να ξεκαθαριστεί πλήρως και γρήγορα το έδαφος για να προβούν σε νέα ανεμπόδιστη επέλαση στο βιοτικό επίπεδο του λαού.

Ετσι, όλοι αυτοί οι βάρβαροι εκμεταλλευτές του λαού, που λυμαίνονται το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών και όλων των εργαζομένων, επιδιώκουν να έχουν στη διάθεσή τους άφθονο, φθηνό εργατικό δυναμικό, να αναπτύξουν ανενόχλητοι την επιχειρηματικότητά τους, δηλαδή την κερδοσκοπία τους, σε τομείς κοινωνικού χαρακτήρα και να πουλούν ακριβά τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας.

Σπεύδουν να υποβάλουν αυτές τις απαιτήσεις τους στην κυβέρνηση, στον κοινοτικό επίτροπο, στην τρόικα μετά από προσυνεννόηση μαζί τους, ελπίζοντας να προκαταλάβουν και να προλάβουν τις αναμενόμενες λαϊκές αντιδράσεις. Αυτή η σπουδή τους αποκαλύπτει όμως και το φόβο τους από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, που αποτελεί έντονη καταδίκη για το πολιτικό υπαλληλικό τους προσωπικό και γι' αυτό βιάζονται να εδραιώσουν τέτοια και τόσα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, νομίζοντας ότι ο λαός θα υποκύψει στα τετελεσμένα τους.

Ολα όμως αυτά θα βρουν ισχυρά εμπόδια στις αγωνιστικές διαθέσεις της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων γιατί υπάρχει και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ, που δυναμικά και αταλάντευτα θα πρωτοστατήσει ώστε να μετατραπεί σε δυναμικούς ταξικούς ανατρεπτικούς αγώνες η πρόσφατη λαϊκή καταδικαστική ψήφος στις πολιτικές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της τρόικας, του ΔΝΤ, του μνημονίου και όλων όσοι συνευθύνονται και συνδιαμορφώνουν αυτές τις πολιτικές.

Υπάρχει το ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί στην κοινωνική συμμαχία των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, σπουδαστών, γυναικών, που τα φύτρα της αποτελούν οι ταξικές συσπειρώσεις, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Μια συμμαχία που θα αποτελεί και το αντίπαλο δέος στις αντιλαϊκές επιλογές αλλά θα ανοίγει και τις προοπτικές για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές ανατροπές, για τη λαϊκή εξουσία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, όπου ζει και εργάζεται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να πρωτοστατήσουν σε κάθε είδους κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στη συνειδητοποίηση της κατάστασης και της ανάγκης για συγκρότηση ενός ενιαίου λαϊκού ανατρεπτικού μετώπου για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε οργανωμένη ανυπακοή καλεί το ΠΑΜΕ(3/1/2014)
Κάθετη εναντίωση στο πολυνομοσχέδιο(12/7/2013)
Πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Μάη(24/5/2011)
Ξεσηκωμός για να μην περάσει ο νόμος - έκτρωμα(1/3/2011)
Αρραγές αντιλαϊκό μέτωπο(16/2/2011)
Τέτοια αντεργατικά διατάγματα θα ακυρωθούν στην πράξη(29/6/2007)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org