Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
COCA-COLA
Στο δρόμο 35 εργάτες

Τα όργανα ξεκίνησαν στην Πάτρα, έπεται συνέχεια στην Αθήνα

Σε απολύσεις προχωρά η εργοδοσία της «Coca-Cola». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση, η εργοδοσία πραγματοποίησε 35 απολύσεις πωλητών στην Πάτρα, ενώ σε χτεσινή συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, μίλησε για μείωση του προσωπικού και απολύσεις και στο εργοστάσιο της Αθήνας.

Το Σωματείο δηλώνει πως δεν αποδέχεται τις απολύσεις των εργαζομένων και προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα, Πέμπτη, στις 3.30 το μεσημέρι στα γραφεία του. Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με την εργοδοσία για το θέμα των απολύσεων. Με σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο σημειώνει πως «κινείται στην κατεύθυνση άμεσης συνάντησης με τις διοικήσεις» και των υπόλοιπων Σωματείων του ομίλου.

Πάντως, οι εξελίξεις συνολικά στον κλάδο μαρτυρούν τα αδιέξοδα που γεννά η οργάνωση της παραγωγής με άξονα την κερδοφορία των μονοπωλίων και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε ολοκληρωμένη και θρεπτική διατροφή. Σ' αυτή την κατεύθυνση μεγαλώνει η ανάγκη συσπείρωσης στην ταξική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που στέκεται μπροστάρης στον ταξικό συντονισμό των εργαζομένων του κλάδου, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων (με «όπλο» το πλαίσιο του ΠΑΜΕ) και για την οργάνωση και κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΦΑΓΕ, όπου η Ομοσπονδία, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο και το επιχειρησιακό Σωματείο προσπαθούν να αναπτυχθεί δράση, με πλατιά ενημέρωση στη γύρω περιοχή και μαζί με τους μαζικούς φορείς της Μεταμόρφωσης και της Φιλαδέλφειας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org