Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
ΠΕΜΕΝ
Μονόδρομος η συνέχιση του αγώνα

«Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος προκειμένου να απαλλαγούμε από το ζυγό της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων και ο πλούτος να πηγαίνει στα χέρια αυτών που τον παράγουν. Στους εργαζόμενους. Να φτάσουμε στη λαϊκή οικονομία, τη λαϊκή εξουσία». Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από την εκδήλωση που διοργανώθηκε χτες στην ΠΕΜΕΝ με θέμα «Πολυτεχνείο '73, ο αγώνας συνεχίζεται».

Στην ομιλία του ο Θαν. Ευαγγελάκης, Α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, επισήμανε: «Οι λαϊκές ελευθερίες στο σύστημα του ιμπεριαλισμού είναι πάντα περιορισμένες, διαρκώς υπό αίρεση και η υπεράσπισή τους είναι αντικείμενο συνεχούς αγώνα. Δεν επιτρέπεται στο εργατικό κίνημα και στην πρωτοπορία του η παραμικρή αυταπάτη και έλλειψη επαγρύπνησης. Η νομιμότητα για την αστική τάξη και το εργατικό κίνημα είναι έννοιες αντιστρόφως ανάλογες». «Καθοριστικής σημασίας για τους αγώνες της εργατικής τάξης», πρόσθεσε, «αποτελεί η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πολιτική ζωή, κόντρα στις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν η Βάσω Γιαμπούρα, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ και ο Βασίλης Χαντής, μέλος της Επιτροπής Αγώνα ΑΕΝ, που επισήμαναν τις συνέπειες της πολιτικής που ασκείται στον τομέα της Παιδείας και κάλεσαν τους νέους να παλέψουν σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ