Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Νέα κόντρα για το Εφετείο

Σε νέα φάση εισέρχεται η κόντρα Ε. Γιαννόπουλου και Β. Κεδίκογλου. Αυτή τη φορά με αφορμή το κτίριο του νέου Εφετείου, όπου ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Ευβοίας εμπλέκει στην υπόθεση και το γραφείο του πρωθυπουργού και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι αποσιώπησαν τις καταγγελίες του για οικονομικά σκάνδαλα στο νέο Εφετείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπέκυψαν στις πιέσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου.

Στην επίμαχη συνέντευξή του την περασμένη Τετάρτη (6/12/2000), ο Β. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον Ε. Γιαννόπουλο για οικονομικό σκάνδαλο παράνομης υπέρβασης προϋπολογισμού από 3,5 δισ. σε 59 δισ. δραχμές στο έργο «αποπεράτωσης οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών του Εφετείου και της αίθουσας εορτών Δικαστικού Μεγάρου των Αθηνών».

Ο Β. Κεδίκογλου έκανε λόγο για μνημείο σκανδαλωδών πράξεων, για εξαπάτηση της Βουλής από τον Ε. Γιαννόπουλο, παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων έργων, χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής εργολάβου και κυβέρνησης μέσω σύμβασής του με το δημόσιο.

«Ολα αυτά, είχε πει πριν τρεις μέρες ο Β. Κεδίκογλου, συμβαίνουν με φορέα το γραφείο του πρωθυπουργού και εκτελεστή τον διαπλεκόμενο, τον θεματοφύλακα των θεσμών, υπουργό Δικαιοσύνης».

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε την παραπομπή του συνόλου της σύμβασης στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων, προκειμένου να γίνει σε βάθος έλεγχος.

Ο Β. Κεδίκογλου με χτεσινή ανοιχτή επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται ότι τα μέσα ενημέρωσης υπάκουσαν στις απειλές Γιαννόπουλου, με αποτέλεσμα να αποσιωπηθούν οι καταγγελίες και ζητάει να ληφθούν μέτρα «ως μόνους αρμόδιους "νόμω και έργω" για την αποκατάσταση της βαρύτατα πληγείσης νομιμότητας».

Στις καταγγελίες Κεδίκογλου επανήλθε ο Ε. Γιαννόπουλος, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία των κατηγοριών, αναφέροντας απλώς ότι ο προϋπολογισμός και τα σχέδια του μεγάρου του Εφετείου είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1978, ότι αν δεν παίρνονταν τα κατάλληλα νομοθετικά μέτρα ούτε μετά από πέντε χρόνια θα τελείωνε το έργο και ότι ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ύστερα από ευρεία συζήτηση στη Βουλή.

Τέλος, ο Ε. Γιαννόπουλος ανήγγειλε ότι θα προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη, γιατί ο ανεξάρτητος βουλευτής προχώρησε «σε νέα συκοφαντία εναντίον της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης και του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ