Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μόνιμα σε ρόλο κατασταλτικό

Με τον τίτλο: «Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αστυνομικών εγγυάται τις ελευθερίες των πολιτών», άρχισε χτες στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου στην Αθήνα, το 6ο ετήσιο τακτικό καταστατικό Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΕΝΑΑ).

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΠΕΝΑΑ Μιχάλης Βετούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και κάλεσε αστυνομικούς και πολίτες να βοηθήσουν στην αυτοκάθαρση της ΕΛ.ΑΣ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «προωθούμε μια δημοκρατική Αστυνομία, αλλά ταυτόχρονα αυστηρή, που θα καταπολεμά το έγκλημα». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η φετινή χρονιά ήταν παραγωγική.

Στον χαιρετισμό του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής τόνισε ότι η εγκληματικότητα αποτελεί παράγωγο και γνήσιο τέκνο του εγκληματικού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που ζούμε. «Γνωρίζουμε», είπε, ότι «το αστυνομικό έργο επηρεάζεται από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική». Υπογράμμισε ότι η πολιτική που υπονομεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων «θα επιδρά άμεσα και αρνητικά στις συνθήκες ζωής και εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων. Οσο χειροτερεύει η ζωή του λαού, τόσο θα χειροτερεύει και η δική σας».

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, αναρωτήθηκε: «Τα τραγικά ναυάγια του εφοπλιστικού κεφαλαίου και η πρόσφατη υπόθεση των "τρελών αγελάδων" δεν αποτελούν εγκληματικότητα»; Διαλύοντας τις αυταπάτες περί ...δημοκρατικής Αστυνομίας, ανέφερε ότι «το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής, η αμφισβήτηση της οποίας βαφτίζεται "διατάραξη της δημόσιας τάξης", ενώ είναι φανερό ότι πρόκειται για διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας των κερδών των βιομηχάνων και των εφοπλιστών».

Επίσης παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν στο συνέδριο ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Μαρκογιαννάκης, η Β. Ράπτη - Καραγιάννη από το ΔΗΚΚΙ, ο Τ. Πρωτόπαπας από το ΣΥΝ και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Πλάκας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ